Del Bosque po rekordnej smršti: Veľmi pekný výsledok

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 10:58 • 2 min
Del Bosque po rekordnej smršti: Veľmi pekný výsledok

RIO DE JANEIRO - Univerzitnú lekciu od úradujúcich majstrov sveta i Európy absolvovali vo štvrtok futbalisti z ostrova Tahiti, ktorí v základnej B-skupine na Pohári konfederácií 2013 v Brazílii podľahli Španielom devastačne 0:10 (0:4).

slovakia

left justify in out

Rozdielom desiatich gólov v histórii záverečných turnajov pod hlavičkou FIFA ešte nevyhral nijaký tím, spoludržiteľmi doterajšieho rekordu boli Maďarsko (Kórejskú republiku zdolalo 9:0 na MS 1954 a Salvador 10:1 na MS 1982) a Juhoslávia (nad vtedajším Zairom triumfovala 9:0 na MS 1974).

"Je to veľmi pekný výsledok. Rozdiel medzi tímami bol príliš veľký, my sme neupustili od našej hry. Súper však ukázal správny prístup, je to charakterný tím," komentoval tréner Španielov Vicente Del Bosque. Pre Tahiti - v aktuálnom rebríčku FIFA na 138. pozícii - nejde o najvyšší debakel v histórii krajiny, pred 70 rokmi sa v príprave proti Bulharsku zrodila prehra 0:13. Štvrtkový výprask priniesol pre ostrovanov z Francúzskej Polynézie aspoň jedno víťazstvo - aj keď iného charakteru. "Získali sme si srdcia fanúšikov. Vďaka patrí všetkým," všimol si tréner Eddy Etaeta, ktorého zverenci nastúpia v nedeľu proti Uruguaju. Španieli sa stretnú s Nigérijčanmi a na istotu kvalifikovania sa do semifinále a zároveň obsadenia prvej pozície v tabuľke potrebujú získať proti Afričanom jeden bod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies