Del Bosque dal oficiálnu nomináciu, v Žiline i Rodrigo

NETKY.SK • 3 Október 2014, 13:22 • 2 min
Del Bosque dal oficiálnu nomináciu, v Žiline i Rodrigo

MADRID - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque nominoval na kvalifikačné súboje EURO 2016 proti Slovensku a Luxembursku aj nováčika Rodriga.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný útočník je rodák z brazílskeho Sao Paulo, no Španielsko reprezentoval už v kategórii do 19 rokov a vlani vyhral s "dvadsaťjednotkou" majstrovstvá Európy. Rodrigo momentálne pôsobí vo Valencii, kam prišiel na ročné hosťovanie z Benficy Lisabon. Je bratranec stredopoliara Thiaga Alcantaru z Bayernu Mníchov.

 

Rodrigo má na konte už jeden španielsky rekord, keď dosiahol najrýchlejší hetrik. Podarilo sa mu to v októbri 2012 v zápase tímu do 21 rokov proti Dánsku, na tri góly potreboval iba päť minút.

 

V kádri nechýba ani kanonier Chelsea Diego Costa napriek tomu, že tréner "The Blues" Jose Mourinho nedávno vyhlásil, že by mal kvôli zraneniam hrávať menej.

 

Úradujúci majstri Európy zo Španielska odohrajú súboj C-skupiny proti domácemu tímu kouča Jána Kozáka 9. októbra v Žiline (výkop o 20.45 hod). "La Furia Roja", ktorá v prvom zápase kvalifikácie na domácej tráve pokorila Macedónsko 5:1, po stretnutí pod Dubňom nastúpi už o ďalšie tri dni v Luxembursku. Slovensko, ktoré na úvod bojov o finálový turnaj vo Francúzsku zvíťazilo 1:0 v Kyjeve nad Ukrajinou, čaká ďalší duel 12. októbra v bieloruskom Borisove.

 

V 23-člennej nominácii majstrov sveta z roku 2010 nechýbajú hviezdy ako kapitán a brankár Realu Madrid Iker Casillas, či stredopoliari Andres Iniesta z FC Barcelona a Cesc Fabregas z Chelsea Londýn.

nominácia Španielska na kvalifikačné zápasy EURO 2016 so Slovenskom (9. októbra) a Luxemburskom (12. októbra):
brankári: Kiko Casilla (Espaňol Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Manchester United)
obrancovia: Raul Albiol (SSC Neapol), Cesar Azpilicueta (Chelsea Londýn), Dani Carvajal (Real Madrid), Jordi Alba (FC Barcelona), Juanfrán (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Piqué (FC Barcelona), Juan Bernat (Bayern Mníchov)
stredopoliari: Santi Cazorla (Arsenal Londýn), Cesc Fabregas (Chelsea Londýn), Andres Iniesta (FC Barcelona), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Koke (Atletico Madrid), Raul Garcia (Atletico Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), David Silva (Manchester City)
útočníci: Diego Costa (Chelsea Londýn), Rodrigo (FC Valencia), Paco Alcácer (FC Valencia), Pedro (FC Barcelona)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies