Del Bosque chváli najmä Isca

NETKY.SK • 16 November 2014, 12:47 • 2 min
Del Bosque chváli najmä Isca

HUELVA - Jeden z najkrajších gólov v sobotňajších zápasoch kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska dosiahol v "slovenskej" C-skupine stredopoliar Španielska Isco.

slovakia

left justify in out

Úradujúci kontinentálni šampióni aj vďaka zásahu záložníka Realu Madrid zvíťazili doma v Huelve nad Bielorusmi jednoznačne 3:0. Dvadsaťdvaročný Isco napriahol v 18. min spoza pokutového územia a jeho strela zapadla presne do pravého "vinkla". Brankár hostí Jurij Ževnov sa len bezmocne prizeral, ako Španieli otvorili skóre duelu. Zvyšné dve "trefy" pridali hráči FC Barcelona Sergio Busquets a Pedro Rodríguez.

 

"Hrali sme dobre a dominovali sme počas celého zápasu. Vyzdvihol by som však najmä výkon Isca," uviedol podľa oficiálneho webu Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner "La Furia roja" Vicente del Bosque. Jeho zverenec Francisco Román Alarcón Suárez známy pod prezývkou Isco sa stal 261. hráčom, ktorý skóroval za Španielsko. Bývalý hráč Málagy absolvoval v sobotu piaty duel za národný A-tím. 

 

Španielske mužstvo prechádza po neúspechu na letných majstrovstvách sveta v Brazílii výraznou obmenou. Prednosť dostávajú mladí hráči a niektorí z nich sa pomaly stávajú stabilnými členmi kádra. Platí to napr. o útočníkovi FC Valencia Pacovi Alcácerovi, spomenutom Iscovi, obrancovi FC Barcelona Marcovi Bartrovi či stredopoliarovi Atlética Madrid Kokem. V Huelve debutovali hneď dvaja novici - útočníci Álvaro Morata a José Callejón. "Niekedy je dobré dať príležitosť novým hráčom. Debutanti si zaslúžili šancu a dokázali, že právom patria do národného tímu," doplnil Del Bosque. 

 

Španieli sú v C-skupine na druhom mieste s deväťbodovým ziskom zo štyroch stretnutí, vedú zatiaľ stopercentní Slováci. Tretia priečka patrí Ukrajine, štvrté je Macedónsko, piate Bielorusko a poradie uzatvára Luxembursko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona