Deketa čaká plastika kolena a polročná maródka

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 15:44 • 2 min
Deketa čaká plastika kolena a polročná maródka

TRNAVA - Futbalistu trnavského Spartaka Filipa Deketa čaká s roztrhnutým predným krížnym väzom plastika a po nej minimálne polročná rekonvalescencia. Pre 23-ročného defenzívneho stredopoliara sa tak rozbiehajúca sezóna de facto skončila.

slovakia

left justify in out

V Deketovom prípade nejde o prvé podobne vážne zranenie. Počas uplynulej jari doviedol s kapitánskou páskou na ruke juniorov Spartaka k vysnívanej záchrane v DOXXbet lige. Svojimi konzistentnými výkonmi si od trénera Miroslava Karhana vypýtal pozvánku do letnej prípravy s áčkom Spartaka. V nej Karhana zaujal natoľko, že v úvodnom domácom zápase prvého predkola Európskej ligy proti Hibernians FC (3:0) nastúpil v základnej zostave vedľa Babatoundeho Bella. Na dlhý čas to však bol jeho posledný zápas. Na konci prvého polčasu urobil s loptou na kopačke nikým neatakovaný prudký pohyb do strany a jeho koleno nevydržalo.

 

Magnetická rezonancia potvrdila, že zranenie je vážne. "Ide o roztrhnutý predný krížny väz a akoby nestačilo, vnútorný je taktiež poškodený. Trinásteho augusta čaká odchovanca Spartaka plastika. Ak pôjde všetko ako má, od futbalu si oddýchne minimálne šesť mesiacov," informuje klubový web. "Ani neviem, čo mám k tomu povedať... Som veľmi smutný, pretože som si bol istý, že táto sezóna bude moja. Bol som pripravený a odhodlaný sa presadiť. Bohužiaľ, znovu si ma počkalo ďalšie ťažké a hlavne dlhodobé zranenie. Bude pre mňa náročné dať sa do poriadku a dostať sa aspoň do takej formy, v akej som hral minulú sezónu v juniorke. A to nielen po fyzickej stránke," dodal smutný Deket.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona