Dejiskom finále Ligy majstrov 2014/15 bude Berlín, EL UEFA vo Varšave

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 15:51 • 2 min
Dejiskom finále Ligy majstrov 2014/15 bude Berlín, EL UEFA vo Varšave

LONDÝN - Finále futbalovej Ligy majstrov 2014/15 bude v Berlíne, súboj o trofej v Európskej lige UEFA sa v tom istom roku uskutoční vo Varšave.

slovakia

left justify in out

"Vybrali sme úchvatné dejiská pre finále pohárových súťaží v roku 2015," komentoval generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) Gianni Infantino. Na nemeckú metropolu a jej Olympijský štadión padla voľba v čase, keď sa schyľuje k finále Ligy majstrov medzi bundesligovými rivalmi Borussiou Dortmund a Bayernom Mníchov v londýnskom Wembley. V minulosti Nemecko hostilo rozhodujúci duel o prvenstvo v najprestížnejšej klubovej súťaži starého kontinentu v Mníchove (1993, 1997 a 2012) a v Gelsenkirchene (2004), Berlín bude mať premiéru. Poľsko sa vlani osvedčilo ako spoluusporiadateľ majstrovstiev Európy, na pohárovej scéne zažije absolútny finálový debut. Šancu dostal Národný štadión vo Varšave.

V roku 2014 sa budú európske klubové trofeje rozdávať v Lisabone a v Turíne. Portugalčania sa ujmú finále Ligy majstrov, Taliani sa môžu tešiť na posledný zápas Európskej ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies