Dehydratácia, netýka sa aj vás?

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 15:13 • 2 min
Dehydratácia, netýka sa aj vás?

BRATISLAVA - Lekári apelujú na to, aby sme denne vypili minimálne 1,5 až 2 litre tekutín. Bez ohľadu na počasie, ročné obdobie aj aktuálnu vonkajšiu teplotu. Čo sa však stane ak nevypijete ani polovicu z odporúčaného množstva?

slovakia

left justify in out

Výsledky štúdie jednoznačne preukázali, že po vypití dvoch pohárov vody sa metabolizmus zrýchli o 30 percent. Dopriať si dve deci pred jedlom dokonca nahráva výraznejšiemu váhovému úbytku, aspoň podľa tvrdenia nemeckých vedcov. Preto ak chcete schudnúť musíte veľa piť.

 

Ak  ste smädný klesá vám krvný tlak, srdcový tep sa zase zvyšuje a všetko odskáče príliv krvi do mozgu, ktorý dostáva pekne zabrať. To sa prejaví únavou, malátnosťou, podráždenosťou, poruchou sústredenia i pamäte a zhoršením mozgových funkcií.

 

Nedostatok vody v tele ovplyvňuje hladinu hormónu serotonínu, čo môže byť hlavným spúšťačom tupej bolesti v oblasti spánkoch či dokonca migrény. Až to na vás zase príde, skôr, než siahnete po tabletke, doprajte si poriadne veľký pohár vody.

 

Nedostatočný pitný režim vám ničí mladistvý vzhľad. Málo vody spomaľuje obnovu kožných buniek, tým sa stráca elasticita pokožky a o vrásky nie je núdza.

 

A preto na zdravie!
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies