Degenkolb pre zranenia možno vynechá jarné klasiky

NETKY.SK • 25 Január 2016, 13:25 • 2 min
Degenkolb pre zranenia možno vynechá jarné klasiky

BRATISLAVA - Cyklista John Degenkolb možno nebude súperom slovenského majstra sveta Petra Sagana na jarných klasikách.

slovakia

left justify in out

Rodák z nemeckého mesta Gera utrpel vážne zranenia pri incidente počas sústredenia v španielskom mestečku Calp. Do jazdcov tímu Giant-Alpecin v tréningu vrazil v protismere automobil 73-ročnej britskej vodičky. Degenkolb takmer prišiel o časť ukazováka na ľavej ruke. Podstúpil aj chirurgický zákrok tržnej rany na stehne a zlomenej ramennej kosti.


"Ešte je pomerne skoro hodnotiť to. Dnes nebolo naším cieľom sústrediť sa na preteky alebo klasiky. Bolo to skôr o tom, aby sme boli rodina. O to sa snažíme od roku 2008. Chceme, aby sa každý vrátil na trať, jazdcom chceme pomôcť preniesť sa cez tieto udalosti," uviedol pre server Cyclingnews tímový manažér Iwan Spekenbrink.


Do nehody boli zapletení aj Warren Barguil, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam a Max Walscheid. Američan Haga, ktorého previezli do nemocnice vrtuľníkom, má za sebou úspešnú operáciu krku a brady. Walschield si zlomil ruku a píšťalu, Ludvigsson a Sinkeldam vyviazli so škrabancami po celom tele. "Jazdci sú na ceste domov, kde podstúpia ďalšie liečby a vyšetrenia. Je hrozné, čo sa stalo," pokračoval Spekenbrink.


Haga a Degenkolb zostanú v nemocnici a Spekenbrink si je vedomý, že v tíme sa budú musieť vyrovnať s ďalšími absenciami. Zo zranení sa momentálne spamätávajú už Tom Veelers a Nikias Arndt. "Vieme, že niekoľko mesiacov sa budeme trápiť, čo sa týka športových výsledkov, ale to nie je prioritou. Prvoradé je zdravie našich jazdcov. Najbližšie dni zasvätíme novému plánovaniu. Nejaký čas potrvá, kým budeme opäť v plnej sile," dodal Spekenbrink.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies