Ödegaard aj Donnarumma medzi prísľubmi budúcnosti podľa Marca

NETKY.SK • 26 Február 2016, 14:26 • 2 min
Ödegaard aj Donnarumma medzi prísľubmi budúcnosti podľa Marca

MADRID - Španielsky denník Marca zverejnil svoju ideálnu futbalovú jedenástku zloženú z hráčov do 19 rokov, ktorí už debutovali v niektorej z najvyšších ligových súťaží v Európe.

slovakia

left justify in out

V elitnom výbere nechýba nórsky talent Realu Madrid Martin Ödegaard, mladučký brankár AC Miláno Gianluigi Donnarumma či Francúz Kylian Mbappe, ktorý v sobotu prekonal bradatý rekord Thierryho Henryho spred 21 rokov.


Brankár Donnarumma sa v priebehu aktuálnej sezóny vypracoval na oporu "rossoneri" medzi tromi žrďami. Takmer dvojmetrový dlháň sa koncom októbra v dueli proti Sassuolu stal vo veku 16 rokov a 8 mesiacov (nar. 25. februára 1999) najmladším gólmanom v histórii najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A. Doteraz odchytal 18 ligových stretnutí.


V obrannej štvorici dominujú hráči z Britských ostrovov - Angličania Reece Oxford z West Hamu United, Joe Gomez z FC Liverpool a Škót Kieran Tierney zo Celticu Glasgow. Kvarteto doplnil Rumun Cristian Manea, ktorý háji farby belgického klubu Mouscron-Péruwelz.


V trojčlennej stredovej formácii majú prevahu Portugalčania. Hráč FC Porto Rúben Neves a jeho krajan Renato Sanches z konkurenčnej Benficy Lisabon zaujali pozície na krídlach, v strede by podľa denníka Marca tvoril hru Belgičan Youri Tielemans z Anderlechtu Brusel.


Najznámejším spomedzi útočného trojzáprahu je Martin Ödegaard. Rodák z Drammenu si vlani odbil seniorskú premiéru v drese Realu Madrid vo veku 16 rokov a 157 dní, stal sa najmladším debutantom histórie "kráľovského" klubu. Zaujímavé prvenstvo patrí od soboty Kylianovi Mbappemu. Vo veku 17 rokov a dva mesiace sa stal najmladším strelcom gólu v klubovej histórii AS Monako, o šesť mesiacov prekonal dovtedy rekordný zápis francúzskej legendy Thierryho Henryho. Posledným do partie európskych supertalentov je kmeňový hráč FC Chelsea Dominic Solanke, ktorý aktuálne hosťuje v holandskom Arnheme. "Je veľmi pravdepodobné, že do dvoch rokov o týchto mladíkoch bude hovoriť futbalový svet," konštatuje predmetné periodikum.

Ideálna zostava denníka Marca z hráčov do 19 rokov pôsobiacich v Európe:
brankár: Gianluigi Donnarumma (Taliansko, AC Miláno)
obrancovia: Cristian Manea (Rumunsko, Mouscron-Péruwelz/Belg.), Reece Oxford (Anglicko, West Ham United), Joe Gomez (Anglicko, FC Liverpool), Kieran Tierney (Škótsko, Celtic Glasgow)
stredopoliari: Rúben Neves (Portugalsko, FC Porto), Youri Tielemans (Belgicko, Anderlecht Brusel), Renato Sanches (Portugalsko, Benfica Lisabon)
útočníci: Martin Ödegaard (Nórsko, Real Madrid/Šp.), Dominic Solanke (Anglicko, Vitesse Arnhem/Hol.), Kylian Mbappe (Francúzsko, AS Monaco)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies