Deftones nazvali nový album Gore

NETKY.SK • 28 Január 2016, 15:10 • 2 min
Deftones nazvali nový album Gore

NEW YORK - Americká rocková kapela Deftones nazvala očakávaný album Gore. Formácia prezradila meno ôsmej štúdiovky v krátkom videu.

slovakia

left justify in out

Gitarista skupiny Stephen Carpenter počas nedávneho rozhovoru pre spoločnosť ESP Guitars potvrdil, že nahrávka vyjde 8. apríla. Spevák Chino Moreno v rozhovore pre BBC Radio 1 uviedol, že novinka bude iná ako ostatné dve nahrávky kapely Diamond Eyes (2010) a Koi No Yokan (2012).

 

"Tieto dve nahrávky vznikli veľmi podobným spôsobom. Na krátky čas sme sa zatvorili do miestnosti, napísali sme ich a následne aj nahrali. Nový album vznikal viac ako rok a vďaka tomu znie každá pieseň inak," objasnil.


Gore bude prvým albumom kapely od úmrtia basgitaristu Chiho Chenga. Ten sa v roku 2008 vážne zranil pri automobilovej nehode, po ktorej upadol do kómy a v apríli 2013 vo veku 42 rokov zomrel.


Deftones vznikli v roku 1988 v kalifornskom Sacramente a debutovali o sedem rokov neskôr albumom Adrenaline. Po ňom nasledovali štúdiovky Around The Fur (1997), White Pony (2000), Deftones (2003) a Saturday Night Wrist (2006). Po spomínanej Chengovej nehode zvyšní členovia zrušili všetky naplánované vystúpenia a po prvý raz bez neho koncertovali až v apríli 2009, pričom na Chengov post nastúpil Sergio Vega. Ten s Deftones nahral aj ich spomínané zatiaľ posledné dva albumy Diamond Eyes a Koi No Yokan. Skupina potvrdila účasť na rakúskom festivale Nova Rock, ktorý sa bude konať od 9. do 12. júna pri Nickelsdorfe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona