Definitívne rozhodnutie: Fico bude kandidovať za prezidenta!

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 13:04 • 2 min
Definitívne rozhodnutie: Fico bude kandidovať za prezidenta!

BRATISLAVA - "Fico oznámil vedeniu Smeru, že chce byť prezidentom", píše v titulku článku na úvodnej strane denník HOSPODÁRSKE NOVINY.

slovakia

left justify in out

Denníku to potvrdili tri zdroje z prostredia Smeru-SD s tým, že informácia je dôverná a nemôžu ju oficiálne oznámiť. Definitívne rozhodnutie totiž padne až na decembrovom sneme strany a bude závisieť od šancí premiéra a jeho protikandidátov. Analytik Ján Baránek z Polisu si myslí, že premiéra by porazila už len expremiérka Iveta Radičová. Ambície druhý raz sa pobiť o funkciu prezidenta Radičová opakovane odmieta, pripomína denník.

Podľa informácií HN je Robert Fico dlhodobo favoritom prieskumov obľúbenosti aj simulovaných prezidentských volieb a postup do druhého kola má takmer istý. Prípadný odchod premiéra Ficaotvára otázku jeho nástupníctva na poste predsedu strany. V súvislosti s tým sa spomína štvorica mien Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Miroslav Lajčák a Pavol Paška. Prezidentské voľby sa budú konať v marci a apríli budúceho roka. Súčasná hlava štátu Ivan Gašparovič už kandidovať nemôže, uzatvára denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies