Definíciu pojmu startup zavádza návrh zákona o podpore MSP z dielne Ministerstva hospodárstva

NETKY.SK • 16 August 2016, 16:41 • 2 min
Definíciu pojmu startup zavádza návrh zákona o podpore MSP z dielne Ministerstva hospodárstva

BRATISLAVA - Aj definíciu pojmu startup zavádza návrh zákona o podpore malého a stredného podnikania (MSP) z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý by mal na svojej stredajšej (17. 8.) schôdzi schváliť vládny kabinet. Zákon by vzhľadom na dĺžku legislatívneho procesu mal byť účinný od 1. januára 2017.

slovakia

left justify in out

"Návrh zákona upravuje v legislatíve SR prvýkrát pojmy z európskej terminológie viažucej sa na sektor MSP, napríklad test vplyvov právnych predpisov na malé a stredné podnikanie (tzv. SME Test), podnikateľské koučovanie a mentoring a podobne. Návrh zákona zavádza aj definíciu pojmu startup," zdôraznil v predkladacej správe k návrhu zákona rezort hospodárstva.

 

Ambíciou zákona je podľa MH SR taktiež snaha o explicitné presadzovanie princípu 'najskôr myslieť v malom' (Think Small First) v slovenskom právnom prostredí. "V súčasnosti neexistuje v právnom poriadku Slovenskej republiky zákon, ktorý by upravoval, respektíve vytváral rámec pre podporu malého a stredného podnikania," upozornilo MH SR.

 

Návrh zákona upravuje pôsobnosť MH SR pri poskytovaní podpory v oblasti MSP, definuje oblasti a formy poskytovania podpory a súčasne umožňuje uplatňovanie európskych zásad rozvoja MSP zakotvených v agende Európskej únie orientovanej na podporu a rozvoj MSP, konkrétne v tzv. Small Business Act (Zákon o malých a stredných podnikoch), či dokumente Akčný plán pre podnikanie 2020.

 

Opodstatnenosť prijatia tohto návrhu zákona vychádza podľa rezortu hospodárstva z ustanovení aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR. Návrhom zákona sa plní kritérium z pohľadu ex-ante kondicionality, teda podmienky čerpania štrukturálnych fondov pre oblasť MSP v rámci programovacieho obdobia rokov 2014 až 2020.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona