Deficit Fínska vzrástol a priemyselná produkcia stagnovala

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 12:24 • 2 min
Deficit Fínska vzrástol a priemyselná produkcia stagnovala

HELSINKI - Len nedávno Fínsko oznámilo, že ekonomika na záver minulého roka stagnovala a pozitívne nie sú ani najnovšie údaje o vývoji v zahraničnom obchode a priemyselnej produkcii.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol fínsky štatistický úrad, zahraničný obchod bol deficitný aj na začiatku tohto roka, pričom schodok sa ešte prehĺbil. V januári dosiahol obchodný deficit 455 miliónov eur po 430 miliónoch eur v rovnakom mesiaci minulého roka. Export sa síce výrazne zvýšil, prudký rast však zaznamenal aj dovoz.

 

Čo sa týka priemyselnej produkcie, po raste v posledných troch mesiacoch minulého roka podľa predbežných údajov fínskeho štatistického úradu zaznamenala v januári stagnáciu. Po úprave o počet pracovných dní sa priemyselná produkcia v januári v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka nemenila, zatiaľ čo napríklad v decembri zaznamenala medziročný rast o 0,8 %. Na neupravenej báze sa priemyselná produkcia zvýšila o 4,2 %.

 

V medzimesačnom porovnaní sa produkcia vo fínskom priemysle znížila v prvom mesiaci tohto roka o 0,9 %. To znamená rovnaké tempo poklesu ako v decembri a navyše pokles už tretí mesiac po sebe.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies