Defago vyfúkol Millerovi víťazstvo o 5 stotín

NETKY.SK • 26 Január 2014, 15:52 • 2 min
Defago vyfúkol Millerovi víťazstvo o 5 stotín

KITZBUHEL - Svetový pohár v alpskom lyžovaní - super G mužov v Kitzbüheli (Rak.)

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky zjazdár Didier Defago po piatich rokoch opäť šokoval všetkých a stal sa víťazom pretekov v rámci prestížneho Hahnenkammu. Zatiaľ čo v roku 2009 triumfoval v rakúskom Kitzbüheli v kráľovskom zjazde, teraz pokoril kompletnú konkurenciu v super G. V cieli mal 36-ročný úradujúci olympijský víťaz v zjazde náskok 5 stotín sekundy pred ďalším 36-ročným veteránom Američanom Bodem Millerom. Tomu víťazstvo ušlo pomedzi prsty na slávnom Streife aj v sobotu, keď bol v zjazde tretí.

Šokujúco vyznieva fakt, že Defago musel na víťazstvo v super G v pretekoch Svetového pohára čakať takmer 12 rokov. To prvé dosiahol 20. decembra 2002 v talianskej Val Gardene. Tretie miesto patrí v nedeľňajších pretekoch spoločne Rakúšanovi Maxovi Franzovi s Nórom Akselom Lundom Svindalom (+0,15). Severan opäť zvýšil náskok pred Rakúšanom Marcelom Hirscherom (obsadil až 56. miesto) na čele celkového poradia Svetového pohára. Svindal je aj suverénnym lídrom super G po 4 zo 6 pretekov a má na dosah malý glóbus. Jediný Slovák na štarte Adam Žampa sa predstavil s vysokým štartovným číslom 83 a obsadil 71. priečku s odstupom 2,54 za víťazom.

"Po sobotňajšom zjazde a desiatom mieste som bol spokojný len tak na polovicu. Teraz sa teším z prvého pódiového umiestnenia po troch rokoch. Milujem preteky v Kitzbüheli. Vždy keď sem prídem, nabudí ma atmosféra, a všetko ide potom ľahšie,“ cituje víťazného Defaga ORF.

Super G v Kitzbüheli sa ráta aj do superkombinácie spoločne so slalomovým kolom, ktoré príde na rad od 17.00 h pod umelým osvetlením. Ide o novinku oproti minulosti, keďže Hahnenkamm bol dlhé roky známy tým, že uprednostňoval klasickú „starú“ kombináciu ako súčet výsledkov sobotňajšieho zjazdu s nedeľňajším slalomom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies