Def Leppard vydajú boxset Volume One

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 16:05 • 2 min
Def Leppard vydajú boxset Volume One

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Def Leppard vydá 1. júna prvý zo štyroch plánovaných boxsetov. Očakávaná novinka s názvom Volume One bude na ôsmich vinyloch alebo siedmich CD obsahovať prvé štyri albumy formácie - On Through the Night (1980), High 'n' Dry (1981), Pyromania (1983) a Hysteria (1987), ale aj množstvo bonusov.

slovakia

left justify in out

Medzi ne bude patriť napríklad koncertný záznam Live At The LA Forum 1983, ktorý pôvodne vyšiel ako bonus v rámci deluxe edície spomínaného albumu Pyromania. Na nahrávkach spolupracovali aj Ronan McHugh a Greg Moore.

Disk s označením Rarities Volume 1 dal dokopy frontman zostavy Joe Elliott a ponúkne B strany singlov a nahrávky zo začiatku fungovania kapely. K dispozícii bude aj The Def Leppard E.P. z roku 1979.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na knihu s raritnými fotkami od Rossa Halfina a sprievodný text od Paula Elliotta. Do knihy prispeli aj basgitarista Rick Savage, bubeník Rick Allen a gitarista Phil Collen.

Kapela Def Leppard vznikla v roku 1977 v Sheffielde. Hviezdy sa z nich stali zásluhou menovaného tretieho štúdiového albumu Pyromania (1983), ktorý americký magazín Rolling Stone zaradil medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Ďalšie dve nahrávky, spomínaná Hysteria (1987) a Adrenalize (1992) ovládli britský aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podľa odhadov predali viac ako 100 miliónov kópií albumov. Televízia VH1 ich v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov zaradila na 31. miesto a v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias zas na sedemdesiate. Zloženie formácie sa nezmenilo od roku 1992. V skupine pôsobí okrem spomínaných aj Vivian Campbell (gitara). Bubeník Rick Allen hráva s kapelou aj napriek amputovanej ľavej ruke, a to vďaka špeciálne upraveným bicím nástrojom. Zatiaľ posledný, eponymný album, vydala kapela v roku 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies