Dedko Radwanských predal obrazy, aby financoval vnučky

NETKY.SK • 29 August 2013, 08:39 • 2 min
Dedko Radwanských predal obrazy, aby financoval vnučky

NEW YORK - Poľská tenistka Agnieszka Radwanská nasadená ako tretia počas záverečného štvrtého grandslamového turnaja sezóny US Open v New Yorku vzdala úctu svojmu zosnulému starému otcovi Wladyslawovi.

slovakia

left justify in out

Bývalý profesionálny hokejista, ktorý raz dokonca predal zbierku svojich obrazov, aby mohol financovať športový sen svojich vnučiek, zomrel v auguste. "Boli sme si veľmi, veľmi blízki, vždy nás podporoval. Myslím si, že bol náš najväčší fanúšik. Keď sme boli deti, tak sme spolu aj hrávali tenis," povedala 24-ročná Agnieszka Radwanská o starom otcovi, ktorý bol hlavným sponzorom rozvíjajúcej sa kariéry aj jej sestry Urszuly. 

"Počas celého života bol vo forme, venoval sa mnohým športom. Moje zápasy sledovali obaja starí rodičia. Nezáležalo na tom, či som hrala uprostred noci či skoro ráno. Stará mama ich stále pozeráva. Tenisu sa s manželom venovali práve kvôli nám," dodala dojatá finalistka Wimbledonu z roku 2012. Poľská tenistka má so svojou rodinou veľmi blízke vzťahy, jej otec Robert ju ešte pred dvomi rokmi trénoval. 

Agnieszka Radwanská sa pre smrť svojho 81-ročného starého otca nezúčastnila na augustovom turnaji v Cincinnati, na US Open je po víťazstve nad 21-ročnou Španielkou Maríou-Teresou Torrovou-Florovou (103.) už v treťom kole. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies