Dedinčania zabili šesť levov, ktoré ušli z národného parku

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 07:23 • 2 min
Dedinčania zabili šesť levov, ktoré ušli z národného parku

Dedinčania zabili šesť levov, ktoré ušli z národného parku - Zaujímavosti Neznámi páchatelia zabili v Keni šesť levov, ktoré ušli z národného parku pri Nairobi, informovala dnes tlačová agentúra DPA. Mačkovité šelmy strhli desiatky domácich zvierat a dedi

slovakia

left justify in out

img

Neznámi páchatelia zabili v Keni šesť levov, ktoré ušli z národného parku pri Nairobi, informovala dnes tlačová agentúra DPA.
      Mačkovité šelmy strhli desiatky domácich zvierat a dedinčania potom vzali spravodlivosť do vlastných rúk, uviedla kenská správa ochrany prírody (KWS).
      Dve dospelé levice, dvoch mladých levov a dve mláďatá zabili páchatelia oštepmi v Kitengele, južne od hlavného mesta Nairobi. Polícia rozbehla pátranie po tých, ktorí boli za čin zodpovední.
      V Keni žije ešte zhruba 200 levov. Každý rok tu zabijú približne sto týchto šeliem. To znamená, že o 20 rokov možno už v krajine nebudú žiť vo voľnej prírode žiadne levy.
      Kenské úrady vyzvali ľudí, aby ich informovali o túlajúcich sa zvieratách a požiadali o pomoc. V nijakom prípade by nemali vziať problém do vlastných rúk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies