Dedič automobilky Fiat priznal: Ako dieťa som bol sexuálne zneužívaný!

NETKY.SK • 19 Október 2013, 06:22 • 2 min
Dedič automobilky Fiat priznal: Ako dieťa som bol sexuálne zneužívaný!

MILÁNO - Lapo Elkann, brat šéfa automobilky Fiat Johna Elkanna a jeden z dedičov najväčšej priemyselnej dynastie v Taliansku, bol ako tínedžer na základnej škole obeťou pohlavného zneužívania.

slovakia

left justify in out

V interview pre piatkové vydanie denníka Il Fatto Quotidiano 36-ročný Elkann v súvislosti s tým uviedol, že zvažuje založenie nadácie na pomoc obetiam sexuálnych útokov. 

V rozhovore nespresnil, kto ho zneužíval. Uviedol len, že vo veku 13 rokov prežil bolestivú skúsenosť, ktorá mu neskôr v živote narobila veľké problémy. Dodal, že terčom zneužívania nebol len on, ale aj iní chlapci. Poznamenal, že niektorí ľudia sa s touto skúsenosťou nedokázali vyrovnať. Ako príklad uviedol svojho najlepšieho priateľa, ktorý pred rokom a pol spáchal samovraždu. 

Autenticitu interview pre taliansky denník pre Reuters potvrdil jeden z Elkannových spolupracovníkov s tým, že svoje vyhlásenia už ďalej nebude komentovať. Elkann je vnukom patriarchu firmy Fiat Gianniho Agnelliho. V roku 2005 takmer zomrel na predávkovanie drogami, keď skolaboval v byte transsexuálnej prostitútky menom Patrizia. V tom období zanechal aj svoj post vo firme, ktorú teraz vlastní Chrysler.

Kým jeho brat John je povestný zdržanlivosťou a nesmelosťou, Lapovo nekonvenčné správanie z neho v Taliansku urobilo celebritu. Preslávil sa aj oddanosťou futbalovému klubu Juventus a svojou zbierkou luxusných športových áut. Pokiaľ ide o podnikanie, venuje sa dizajnu a výrobe slnečných okuliarov. V rozhovore uviedol, že jediné, od čoho je teraz závislý, sú cigarety.  "Rozmýšľam, že by som založil nadáciu. Chcem pomôcť tým, ktorí zažilo to, čo aj ja," spresnil. "Môžete byť slnečnými, pozitívnym človekom, ale isté veci, tento druh vecí, vám zanechá vo vnútri trvalé jazvy. Ale ja sa nepovažujem za obeť. Obeťami sú tí druhí," dodal Lapo Elkann.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies