Deco presvedčil Brazílsky športový tribunál, že zakázané diuretiká neužil vedome

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 13:11 • 2 min
Deco presvedčil Brazílsky športový tribunál, že zakázané diuretiká neužil vedome

RIO DE JANEIRO - Bývalému portugalskému futbalovému reprezentantovi Decovi sa podarilo presvedčiť členov Brazílskeho športového tribunálu, že zakázané diuretiká neužil vedome. Aj opakovaný test dokázal doping niekdajšieho tvorcu hry FC Porto, Benficy Lisabon, Chelsea či FC Barcelona. Decovi hrozil dvojročný dištanc, Brazílsky športový tribunál však po vypočutí futbalistu uveril jeho verzii o náhodnom užití zakázaných prostriedkov a zastavil mu činnosť na 30 dní so spätnou platnosťou od 7. mája. Deco bude okamžite k dispozícii súčasnému zamestnávateľovi Fluminense.

slovakia

left justify in out

"Z môjho pohľadu bolo všetko neférové. Mal som byť úplne zbavený všetkých obvinení. Viem, že som nevinný. Vedome som neužil nič zakázané. Dôležité je, že môžem teraz hneď hrať," povedal podľa brazílskeho Globo Deco. Hráč s vlastným menom Anderson Luís de Souza bol na dopingovej kontrole ešte 30. marca po víťaznom zápase proti Boaviste (2:0). Jeho právny zástupca vyslovil už začiatkom mája v lokálnych médiách názor, že zakázaná látka sa do tela dostala prostredníctvom kontaminovaných vítamínov. Deco ich mal užiť krátko pred zápasom. Tridsaťpäťročný futbalista si najal právnikov, chemikov a lekárov, ktorí mu pomohli pred tribunálom dokázať nevinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies