Deco možno zažaluje WADA aj laboratórium v Brazílii

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 09:19 • 2 min
Deco možno zažaluje WADA aj laboratórium v Brazílii

SAO PAULO - V Brazílii narodený niekdajší portugalský futbalový reprezentant Deco možno podá žalobu voči Svetovej antidopingovej agentúre (WADA) a brazílskemu laboratóriu, v ktorom minulý rok pozitívne testovali na zakázané látky.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný bývalý ofenzívny stredopoliar už dosiahol očistenie svojho mena od dopingu, aj keď iba vďaka chybe laboratória v Riu de Janeiro. "Porozprávam sa s právnikmi a potom spoločne rozhodneme, ako budeme postupovať. Stala sa chyba a WADA aj laboratórium Ladetec by mali za ňu niesť zodpovednosť," uvádza sa v Decovom štvrtkovom vyhlásení.

 

Na zbavení obvinenia a anulovaní ročného dištancu zo septembra minulého roka sa dohodli hráč, Brazílska futbalová konfederácia aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA). Referoval o tom Športový arbitrážny súd (CAS), na ktorý sa Deco v decembri obrátil. Problém s prípadom nastal vo fáze, keď Decove vzorky mali podrobiť opätovnej analýze v Lausanne. Vtedy sa zistilo, že brazílske laboratórium, ktoré prišlo o akreditáciu WADA a nemôže slúžiť pre potreby majstrovstiev sveta 2014, nepostupovalo správne. "Porušenie antidopingových pravidiel sa v tomto prípade nedá potvrdiť," konštatoval CAS. Anderson Luís de Souza ukončil aktívnu kariéru v auguste 2013 ako hráč Fluminense, začiatkom toho istého roka mal údajne pozitívny nález na hydrochlorotiazid a tamoxifén.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies