Deco: Iniesta si zaslúži Zlatú loptu FIFA

NETKY.SK • 17 Október 2013, 15:33 • 2 min
Deco: Iniesta si zaslúži Zlatú loptu FIFA

LISABON - Podľa bývalého portugalského futbalového reprezentanta Deca si Zlatú loptu FIFA nezaslúžil ani Cristian Ronaldo, ani Lionel Messi, ale stredopoliar FC Barcelona Andres Iniesta.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný Iniesta skončil druhý pri voľbe v roku 2010, keď pomohol Španielsku k prvému titulu majstrov sveta v histórii. Minulý rok bol zasa tretí za Ronaldom a Messim. "Iniesta by si celkom určite zaslúžil Ballon d'Or," povedal Deco pre španielsky denník El Mundo Deportivo. "To, čo sa však deje je to, že všetku pozornosť v médiách je koncentrovaná na Messiho napriek jeho skvelým výkonom. Avšak hráči si uvedomujú, že Iniesta je absolútne neskutočný."

Podľa naturalizovaného Brazílčana Deca znesie Intiesta porovnanie aj s niekdajším francúzskym centrálnym stredopoliarom Zinedine Zidanom. "Ak by som ho mal s niekým porovnať, tak by som povedal, že Zinedine Zidane. Andres je skrátka fenomenálny. Problém je v tom, že má pred sebou dve zvieratá Messiho a Ronalda. Niet pochýb o tom, že Ronaldo je futbalová príšera."

Dvadsaťtričlenný zoznam kandidátov na Zlatú loptu FIFA bude známy 29. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies