Decentralizovaná sieť: Čo je za úspechom kryptomien?

NETKY.SK • 25 Marec 2018, 09:47 • 2 min
Decentralizovaná sieť: Čo je za úspechom kryptomien?

Existuje veľa diskusií o kryptomenách po celom svete. Dôvodom toho je ich úspech. Spoluzakladateľ spoločnosti Ripple Jed McCaleb odpovedal na otázky ohľadom kryptomien. Hovorí, že kryptomeny po celom svete sú úspešné kvôli decentralizovanej sieti. Ďalej vysvetlil, že decentralizovaná sieť je ako internet. Varuje tiež vývojárov, že použitie centralizovanej siete pre kryptomeny by viedlo k tomu, že by systém nebol iný ako SWIFT alebo PayPal. Tu je dôležité spomenúť, že cezhraničný prevod peňazí v týchto systémoch trval niekoľko dní. Jed McCaleb neskôr v roku 2014 opustil spoločnosť Ripple a priniesol svetu novú kryptomenu, ktorú poznáme pod názvom Stellar.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Stojí za zmienku, že mnoho svetových bánk a finančných spoločností na prevod peňazí využíva technológiu blockchain na spracovanie platieb. Vypočutie názorov vysoko postavených bankárov a finančných expertov tiež vyvoláva dojem, že tieto banky chcú rozdrviť kryptomeny vrátane Ripplu. Hlboký prieskum týchto názorov hovorí, že banky chcú využiť blockchain Ripplu na efektívne globálne prevody peňazí. Takmer všetky kryptomeny sú v priamej konkurencii s bankami. Ripple je na vrchole tejto súťaže nie len menou, ale aj platformou na spracovanie platieb.

 

To je dôvodom, prečo viac ako 100 globálnych firiem už využíva technológiu Ripplu pre cezhraničné transakcie. Finanční experti tiež zastávajú názor, že mnohé veľké banky sa chystajú používať Ripple ako platformu na spracovanie platieb a Bitcoin ako globálnu menu. Generálny riaditeľ spoločnosti CrowdfundX Darren Marble zastáva názor, že spoločnosť Ripple poskytuje spoľahlivé riešenie technológie blockchain pre veľké banky. Jeho použitie v bankách bude určite revolúciou globálnych peňažných prevodov. Väčšina bánk investuje alebo pracuje s kryptomenami na vývoji riešení založených na blockchain technológii.

 

V súčasnej dobe generálny riaditeľ banky povedal, že Santander má za úlohu spustiť globálnu aplikáciu na prevod peňazí pomocou blockchainu spoločnosti Ripple. Ak je to pravda, bola by to prvá maloobchodná banka,ktorá by uskutočňovala cezhraničné transakcie pomocou tejto technológie. RippleNet a xCurrent sú najnovšie produkty spoločnosti Ripple, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri vývoji takýchto aplikácií. Hoci neposkytol časový rámec, môžeme dúfať, že sa aplikácia začne používať o niekoľko mesiacov.

 

Mnohé spotrebiteľské aplikácie v Španielsku, Brazílii, Británii a Poľsku vedú tiež rokovania so spoločnosťou Ripple o spustení takýchto aplikácií. Znamená to, že Ripple bude v budúcnosti vykazovať nárast. Dokazuje to očakávania finančných expertov, že by Ripple mal zatieniť v roku 2018 všetky ostatné kryptomeny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies