Debutový album Rag’n’Bone Mana dobyl UK Chart

NETKY.SK • 18 Február 2017, 16:53 • 2 min
Debutový album Rag’n’Bone Mana dobyl UK Chart

LONDÝN - Debutová štúdiovka Human anglického speváka Rag’n’Bone Mana sa ihneď po vydaní dostala na prvé miesto britského albumového rebríčka.

slovakia

left justify in out

Z nahrávky sa v prvom týždni predalo vo Veľkej Británii 117-tisíc kópií, čím sa stala najrýchlejšie sa predávajúcim albumom mužského interpreta v tomto desaťročí. Počin tak prekonal počet predaných kópií všetkých nahrávok v aktuálne prvej desiatke albumového UK Chartu. Tridsaťdvaročný hudobník mal tak úspešnejší otvárací týždeň ako jeho kolegovia Ed Sheeran s prvým albumom + (2011) a Sam Smith s debutovou nahrávkou In The Lonely Hour (2014). Human je zároveň najrýchlejšie sa predávajúcim albumom za posledných 12 mesiacov. Predchádzala mu štúdiovka Blackstar (2016) zosnulého speváka Davida Bowieho.


Od roku 2010 mali len tri debutové počiny viac predaných kópií ako menovaná štúdiovka Human. Prvenstvo patrí albumu Up All Night (2011) od skupiny One Direction, z ktorého sa predalo 139-tisíc kópií, nasleduje Heaven (2011) od Rebeccy Ferguson so 128-tisícami kópií a eponymná nahrávka formácie Noel Gallagher’s High Flying Birds z roku 2011. Z nej sa predalo 123-tisíc kópií.
Rag'n'Bone Man, vlastným menom Rory Graham, má na konte EP nahrávky Bluestown (2012), Wolves (2014) a Disfigured (2015). Tento rok dostal BRIT Award v kategórii Critics' Choice, pričom sa tiež uchádza o cenu v kategórii Britský prelomový interpret. V ankete BBC Sound of 2017 skončil na druhom mieste. Zo spomínanej debutovej štúdiovky predstavil skladby Human a Skin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona