Debutová eponymná štúdiovka kapely Blossoms dobyl UK Chart

NETKY.SK • 14 August 2016, 08:20 • 2 min
Debutová eponymná štúdiovka kapely Blossoms dobyl UK Chart

BRATISLAVA - Debutová eponymná štúdiovka anglickej indiepopovej skupiny Blossoms sa ihneď po vydaní dostala na prvé miesto britského albumového rebríčka.

slovakia

left justify in out

"Sme absolútne nadšení, že je album na prvej priečke. Z lešenia na vrchol rebríčkov, kto by to bol povedal? Viva Stockport!," vyjadrili sa členovia kapely pre OfficialCharts.com.


Z novinky, ktorá vyšla v piatok 5. augusta, sa v prvom týždni predalo vo Veľkej Británii o 9 500 kópií viac než z albumu Landlord (2016) rappera Giggsa. Ten skončil na druhej priečke, pričom prvú trojicu uzavrela nahrávka Views (2016) kanadského rappera Drakea.


Na štvrtom mieste sa umiestnila výberovka All Over The World: The Very Best Of (2005) od anglickej formácie Electric Light Orchestra a na piatej priečke figuruje tohtoročná debutová eponymná štúdiovka indierockovej skupiny Viola Beach, ktorej členovia zahynuli vo februári pri autonehode vo Švédsku.


Formácia Blossoms vznikla v roku 2013 v Stockporte a tvoria ju Tom Ogden (spev, gitara), Charlie Salt (basgitara), Josh Dewhurst (gitara), Joe Donovan (bicie) a Myles Kellock (klávesy, syntetizátor). Zo spomínaného eponymného albumu pochádzajú single ako napríklad Blow, Cut Me And I'll Bleed, Charlemagne, At Most A Kiss alebo Getaway. Okrem toho má kapela na konte štyri EP nahrávky, pričom zatiaľ poslednú s názvom At Most A Kiss vydali tento rok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies