Debutanti v A-tíme SR Duda a Hrošovský Macedónsko nepoznajú

NETKY.SK • 11 November 2014, 19:19 • 2 min
Debutanti v A-tíme SR Duda a Hrošovský Macedónsko nepoznajú

SENEC - Dvojica Ondrej Duda, Patrik Hrošovský môže debutovať v slovenskej futbalovej reprezentácii, ak im dá kouč A-mužstva Ján Kozák príležitosť či už v sobotňajšom stretnutí v Skopje proti Macedónsku (hrá sa 15. 11. o 20.45 h) v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 alebo v následnom medzištátnom prípravnom stretnutí v utorok 18. novembra od 17.00 h v Žiline proti Fínsku.

slovakia

left justify in out

Obaja spomenutí talentovaní futbalisti, ktorí reprezentovali SR v mládežníckych kategóriách a pričinili sa úspešné vystúpenia slovenskej dvadsaťjednotky, prišli na utorkový popoludňajší zraz do Senca v dobrej nálade.

 

"Som samozrejme šťastný, že som sa dostal do seniorskej reprezentácie. Veľmi ma to potešilo. Je to sen každého mladého futbalistu byť v národnom mužstve. Chalani ma prijali normálne, nič mimoriadne sa nedialo. Poznám brankára Muchu, inak z ostatných osobne zatiaľ nikoho," priznal pred zástupcami médií 19-ročný hráč poľskej Legie Varšava Ondrej Duda (nar. 15. decembra 1994) a pokračoval: "Škoda, že sa zranil Noro Gyömbér, je tu však ´Hrošo´ a budeme aj tu spolupracovať, nielen v dvadsaťjednotke." 

 

Obdobný názor mal aj Patrik Hrošovský. "Prišiel som na zraz s dobrými pocitmi. Doteraz sme aj s Ondrom boli v dvadsaťjednotke, teraz prišla pozvánka do A-mužstva, čo je vlastne už najvyšší stupeň v reprezentácii. Som určite veľmi šťastný. Prijal som to ako fakt, ale bol som rád, že po vystúpení v tíme do 21 rokov a skončení nášho účinkovania som sa hneď dostal na najbližší zraz ´áčka´. Vynasnažím sa nesklamať," vyjadril sa 22-ročný prievidzský rodák Hrošovský (nar. 22. apríla 1992), ktorý na klubovom poli pôsobí vo Viktorii Plzeň. 

 

Bývalý hráč MFK Košice Duda sa po februárovom príchode so Legie Varšava (podpísal zmluvu na 4 roky s opciou, pozn.) okamžite udomácnil v základnej zostave poľského tímu a pravidelne nastupuje aj v aktuálnom súťažnom ročníku. Navyše sa už dva razy gólovo presadil proti ukrajinskému Metalistu Charkov v dueloch Európskej ligy a prispel už v predstihu k postupu Legie do jarného šestnásťfinále EL. "Z Poľska ma nevyprevádzali s ničím špeciálnym. Povedali, že mi držia palce, aby som sa nezranil a vrátil sa v poriadku do klubu. Cítim sa dobre, sebavedomý na ihrisku, v Legii mám dôveru od trénera. Určite je to lepšie, ako keby som nehrával a prišiel tak na zraz reprezentácie," skonštatoval ďalej O. Duda. Sninský rodák pred duelom v Macedónsku poznamenal: "Cieľom sú tri body, to je najdôležitejšie. Myslím si, že potom by sme boli všetci spokojní. Seniorské mužstvo Macedónska nepoznám, hral som proti nim ešte v mládežníckom výbere. Neviem, čo od nich máme čakať. Určite to však bude ťažký zápas, asi iba o jednom góle." 

 

Postavou menšieho stredopoliara Hrošovského mrzela nedeľňajšia ligová prehra v Jihlave 1:2. "Predtým sme zdolali nášho najväčieho súpera v boji o titul Spartu Praha, teraz sme si to pokazili. Sme však stále na čele českej ligy, hoci už len o bod pred Spartou. Treba vyhrávať a skončiť na najvyššom stupienku po sezóne, až potom sa budú rátať body," uviedol záložník Viktorie a pre agentúru SITA doplnil: "O tom, že som sa ocitol v slovenskej reprezentácii rozhodlo asi to, že pravidelne hrávam v Plzni, dobrom klube. Prispeli k tomu možno aj moje výkony v slovenskej dvadsaťjednotke." Najbližšieho kvalifikačného protivníka šikovný záložník nepozná. "O Macedónsku neviem takmer nič, ale tréneri nám určite o súperovi povedia dosť informácii," uzavrel kmeňový hráč Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský, ktorý však hosťoval aj v ďalších českých kluboch Sokolov, Ústí nad Labem i Znojmo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies