Debutant Mucha po zápase s Dublinom: Čisté konto ma potešilo

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 11:23 • 2 min
Debutant Mucha po zápase s Dublinom: Čisté konto ma potešilo

BRATISLAVA - Dnes už ľahké mužstvo vo futbalovej Európe nie je. Tak zneli slová brankára bratislavského Slovana Jána Muchu, ktorými vystihol priebeh prvého duelu 2. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti UC Dublin. "Belasí" sa v súboji s írskym druholigistom vo štvrtok večer na Pasienkoch poriadne natrápili, keď o najtesnejšom triumfe domácich 1:0 rozhodol v 84. minúte Adam Zreľák.

slovakia

left justify in out

Viac ako hra súpera Slovanu na ceste za úspešným výsledkom skomplikovalo situáciu vylúčenie Nicolasa Gorosita už v prvom polčase. Argentínsky stopér videl za hrubý a nezmyselný faul na obrancu Bensona červenú kartu a po polhodine hry tak oslabil svoj tím. "Museli sme ihneď zmeniť taktiku. Po vylúčení sa Tamás (Priskin) stiahol do stredu poľa a snažil sa hrať nižšie. Po prestávke sme zmenili na rozostavenie na 3-4-2. Bolo to náročné, ale dokázali sme streliť aspoň jeden gól," opísal momenty po vylúčení Mucha. Pre slovenského reprezentanta bol štvrtkový duel premiérovým v belasom drese. "Udržal som si čisté konto, takže pocity sú pozitívne. Som rád, že som sa po rokoch mohol vrátiť na tento štadión. Cítil som sa fajn, bol som naplno koncentrovaný," povedal skúsený brankár. Aj on si bol vedomý, že spolupráca s defenzívou ešte nebola ideálna. "Momentálne máme trošku väčšie problémy, pár chalanov vypadlo pre zranenia. S obrancami si zvykáme na seba, bude treba ešte nejaký ten čas. Najdôležitejšia je spolupráca brankára so stopérmi, krajnými a predstopérmi. To si celý čas hovoríme, cvičíme to, pomáhame si. Verím, že od zápasu k zápasu to bude len lepšie," dodal Mucha.

 

Jediným úspešným strelcom zápasu bol Adam Zreľák. Šikovný útočník hýril aktivitou a odmenou mu bol gól šesť minút pred záverečným hvizdom. "Pred zápasom sme si povedali, že nesmieme dostať gól či zbytočnú kartu. Stal sa opak, ale myslím, že vylúčenie nás ešte viac zomklo a hrali sme ako tím. Sme radi, že aj o desiatich sme ich prehrávali a napokon aj strelili gól. Súpera sme k ničomu nepustili a vytvorili si množstvo šancí. Som rád, že aspoň tá moja tam padla," hodnotil priebeh duelu. Dublin ho svojím výkonom nijako neprekvapil. "Hrali to, čo sme očakávali. Bolo tam veľa mladých hráčov, čo osem rokov predtým hrali prvú írsku ligu, takže boli veľmi agresívni. Lietali hore-dole, pýtali si fauly. Rozhodca im aj trochu pomohol, ale my sme sa hlavne museli sústrediť sami na seba." Výsledok 1:0 je podľa Zreľáka pred odvetou priaznivý. "Doma sme neinkasovali a dali sme jeden gól. V odvete opäť začneme jedenásti a urobíme všetko preto, aby sme postúpili do ďalších bojov," dodal.

 

Gól Zreľákovi pripravil Tamás Priskin. "Bol to ťažký zápas, takmer sedemdesiat minút sme hrali desiati. Súper hral to, čo sme čakali a to nakopávané lopty na osamoteného útočníka. Som však rád, že sme vyhrali aj keď sme mohli dať viac ako jeden gól. Určite aj odveta bude náročná, ale ja verím v postup," povedal maďarský útočník. O tom, že v Írsku čaká Slovan náročný súboj o účasť v 3. predkole EL nepochyboval ani Samuel Štefánik. "Prvý polčas z našej strany vôbec nebol dobrý a skomplikovalo to aj vylúčenie Gorosita. Chvalabohu, že sme dali aspoň ten jeden gól. Čaká nás náročnejšia odveta ako v predchádzajúcom dvojzápase s mužstvom z Gibraltáru, ale na ťažkých zápasoch sa učíme, takže ideme bojovať," uviedol defenzívny štít Bratislavčanov.

 

Odveta v Dubline je na programe 23. júla, ešte predtým nastúpi Slovan v nedeľu na ihrisku Zlatých Moraviec na zápas 1. kola domácej Fortuna ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies