Debutant Greguš o pozvánke trénera Kozáka: Je to pre mňa česť

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 16:48 • 2 min
Debutant Greguš o pozvánke trénera Kozáka: Je to pre mňa česť

SENEC - Jediným nováčikom v kádri slovenskej futbalovej reprezentácie pred blížiacim sa dvojzápasom s Luxemburskom (piatok 27. marca o 20.45 h v Žiline) a Českom (utorok 31. marca o 20.30 h v Žiline) je stredopoliar Ján Greguš.

slovakia

left justify in out

Jeho výkony v českých kluboch Baník Ostrava a od tejto jari v FK Jablonec neunikli pozornosti trénera národného tímu Jána Kozáka.
     

Ten však jedným dychom poznamenal, že neodskúšaného hráča by si netrúfol nasadiť do ostrého kvalifikačného zápasu, ktorý čaká Slovákov v piatok a jeho súperom v bojoch o budúcoročný európsky šampionát vo Francúzsku bude Luxembursko. Pre Greguša sa skôr otvára možnosť pripísať si prvú čiarku v najcennejšom drese o štyri dni v prípravnom meraní síl s Českom. "Určite je pre mňa česť byť medzi najlepšími futbalistami Slovenska. Bol som veľmi rád, keď mi zavolal asistent trénera Štefan Tarkovič a oznámil mi, že som v nominácii. Teším sa," povedal Greguš na pondelkovom zraze v Senci.
     

Bývalý reprezentant do 21 rokov sa posunul o úroveň vyššie a rád by sa v A-tíme udržal čo najdlhšie. "Sú tu hráči, ktorí pravidelne hrávajú v najlepších ligách sveta a ja som rád, že môžem byť medzi nimi. Preto som zmierený s tým, že pravdepodobne dostanem šancu až v prípravnom zápase s Českom, ktorý bude pre mňa špecifický, keďže v tejto krajine pôsobím. Česko má kvalitný tím, ale my tiež, očakávam veľmi zaujímavý zápas. Trošku sme sa stihli podpichnúť so spoluhráčom Martinom Pospíšilom, ktorý figuruje v českej nominácii. Boli to však skôr len také kamarátske hecovačky," smial sa Greguš.

     

Dvadsaťštyriročný odchovanec FC Nitra verí, že najbližší zápas s Luxemburskom zvládne domáci favorit povinne za tri body a udrží sa na čele tabuľky C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 pred duom prenasledovateľov Španielskom a Ukrajinou. "Dúfam, že zvíťazíme a podáme dobrý výkon aj následne proti Čechom. Zatiaľ som ešte celkom neprecítil atmosféru v národnom tíme, ale vnímam, že je priaznivá. Určite je lepšie mať 12 bodov na konte ako nulu a zvesené hlavy. Kvalifikácia je rozbehnutá fantasticky, povedal by som bezchybne a verím, že to tak bude pokračovať," uzavrel Greguš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies