Debutant Bartek: Lepšie teraz ako nikdy

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 12:40 • 2 min
Debutant Bartek: Lepšie teraz ako nikdy

BRATISLAVA - Na útočníka Martina Barteka čaká na 77. hokejových majstrovstvách sveta premiéra na tomto fóre až vo veku 32 rokov. Odchovanec zvolenského hokeja s bohatými skúsenosťami z viacerých európskych ligových súťaží sa dostal do 25-člennej nominácia trénera Vladimíra Vůjtka ako jeden zo štrnástich útočníkov.

slovakia

left justify in out

"Pocity pred odchodom na majstrovstvá sú super. To, že idem, som vedel dva dni dopredu. Tréner si ma zavolal a povedal mi to. Čakal som dlho a dočkal som sa. Bude to pre mňa veľká výzva hrať proti najlepším na svete. Ísť prvýkrát na svetový šampionát ako 32-ročný je omnoho lepšie, ako tam necestovať vôbec. Teším sa, že som sa dočkal a budem sa snažiť zahrať čo najlepšie," povedal Martin Bartek. Aj v jeho prípade možno hovoriť pred premiérou na MS o nervozite, ale tú si skúsený krídelník príliš nepripúšťa. "Aj ja mám trému, ale tá po úvodnom vhadzovaní opadne. Nechcem sa nechať ovplyvniť trémou, pretože potom sú chyby."

Útočník s čuchom na góly nechcel príliš hovoriť o svojich úlohách v mužstve a radšej sa vyjadril vo všeobecnej rovine. "Tréner preferuje hru na štyri útoky a každý v tíme má rovnakú úlohu. Budem spokojný s tým, čo mi kouč pridelí. Nebudem riešiť, či nastúpim v presilovkách alebo inokedy. Ide o to, aby sme vyhrávali," pokračoval Martin Bartek. Čo bude robiť počas voľného času v Helsinkách, ešte nevie, ale je pripravený reagovať flexibilne. "Do batožiny som si nezbalil nič špeciálne, vždy si beriem rovnaké veci. Uvidím, čo budú robiť chalani a prispôsobím sa," priznal skúsený hokejista. 

Takisto ako pred rokom, keď Slováci získali na MS strieborné medaily, aj teraz vládne v kabíne slovenskej reprezentácie dobrá nálada. Práve kolektív bol silnou stránkou minuloročného výberu na svetovom šampionáte. "Partia je super, som tu už šiesty týždeň a som rád, že pokračujem aj ďalej. Dúfam, že na MS zahráme dobre a dosiahneme aj výsledky. V posledných týždňoch sme sa spoznávali, trénovali, hrali prípravné zápasy a cestovali. Ale teraz idú majstrovstvá a to je niečo iné," povedal Martin Bartek. 

Ten po troch sezónach končí na klubovej úrovni v Pardubiciach. Kým v predchádzajúcom ročníku sa tešil zo zisku majstrovského titulu, tentokrát "pernikári" skončili po základnej časti na 10. mieste a v predkole play-off nestačili na Kladno. Možno teda hovoriť o nevydarenej sezóne. "Ja osobne sa sťažovať nemôžem, ale ako mužstvo sme sklamali. Som rád, že si môžem predĺžiť súťažný ročník. Veľmi som nerátal s tým, že budem v záverečnej nominácii. Hralo sa mi dobre a pošťastilo sa," myslí si Martin Bartek. 

Veľkou slabinou slovenskej reprezentácie v prípravných dueloch bola strelecká efektivita. V premieňaní šancí majú Slováci rezervy. "V medzinárodnom hokeji už veľa gólov nepadá. Ak dáme len dva góly a budeme vyhrávať, tak to bude dobré. Ak pri rovnakom počte gólov neuspejeme, dobré to nebude," dodal debutant v národnom tíme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies