Debut snov: United proti Dánom spasil len 18-ročný Rashford

NETKY.SK • 26 Február 2016, 10:29 • 2 min
Debut snov: United proti Dánom spasil len 18-ročný Rashford

MANCHESTER - Horúce gaštany z ohňa vytiahol dvoma gólmi len 18-ročný futbalový útočník Marcus Rashford v jeho profesionálnom debute za Manchester United. Vo štvrtkovej odvete šestnásťfinále Európskej lige UEFA 2015/2016 strelil v druhom polčase do siete dánskeho FC Midtjylland dva góly a prispel tak k výhre 5:1, resp. postupu rekordného anglického majstra do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Mužstvo holandského trénera Louisa van Gaala drvia zranenia. Do kádra tak povolal odchovanca akadémie z Old Trafford, no neočakávalo sa, že vôbec nastúpi. No keď sa v rozcvičke zranil aj Anthony Martial, musel do hry a bol to dobrý ťah. Manchester si v prvom súboji v dánsku urobil nečakanou prehrou 1:2 hanbu, a ani odveta sa nevyvíjala pre neho dobre. Hostia išli do vedenia v 28. minúte po góle Pionea Sistoa a s domácimi to nevyzeralo ružovo. O štyri minúty si však Dáni strelili nešťastný vlastný gól a v druhom polčase práve Rashford zdvihol zástavu domácich a zabránil tak ich potupnému vyradeniu s outsiderom. V závere potom Ander Herrera a Memphis Depay stanovili konečný výsledok.

 

 

 

Van Gaal po súboji priznal, že k nasadeniu Rashforda ho prinútili okolnosti, ale neobávala sa mladého neskúseného mladíka poslať do ohňa. "Podal výborný výkon. Ja som sa neobával. Bol najlepšou voľbou," citovala Holanďana britská BBC. "Debut snov. Je to fantastický pocit streliť dva góly a prispieť k úspechu tému. Postupujeme do ďalšieho kola," napísal hrdina večera na sociálnej sieti.

 

Manchester má množstvo zranených. Chýbajú mu tak Anthony Martial, Will Keane, Cameron Borthwick-Jackson, David de Gea, Wayne Rooney, Matteo Darmian, Marouane Fellaini, Adnan Januzaj, Ashley Young, Bastian Schweinsteiger, Phil Jones, Antonio Valencia či Luke Shaw.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona