Debut Extrenčana Simona za Nigériu pri 100. štarte Enyeamu

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 09:24 • 2 min
Debut Extrenčana Simona za Nigériu pri 100. štarte Enyeamu

LAGOS - Moses Simon, ešte v jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže hráč AS Trenčín, v stredu debutoval v nigérijskej seniorskej futbalovej reprezentácii. Devätnásťročný krídelník belgického KAA Gent dostal pozvánku do mužstva Nigérie na medzištátne prípravné súboje s Ugandou a JAR. V stredajšom dueli proti Ugande (0:1) nastúpil v 59. min, keď vystriedal útočníka bundesligového 1. FC Kolín nad Rýnom Anthonyho Ujaha.

slovakia

left justify in out

"Som rád medzi ´orlami´. Je to vec radosti a Božej hrdosti. Verím vo víťazstvo a zápas bez úrazov," uviedol Moses Simon pred zápasom na sociálnej sieti Facebook.

 

Nigérijčan po odchode z Trenčína podpísal s Gentom zmluvu do konca roka 2018. V belgickej lige sa už udomácnil, v ôsmich zápasoch skóroval šesťkrát a je pevnou súčasťou základnej zostavy svojho tímu. Meno Mosesa Simona sa spomínalo počas jesennej časti sezóny po zápasoch Európskej ligy aj v súvislosti s anglickým Tottenhamom Hotspur, britské médiá zasa hovorili o záujme skautov Liverpoolu, Celticu Glasgow, Ajaxu Amsterdam či PSV Eindhoven.

 

Moses Simon prišiel do Trenčína v januári 2014. Vzrastom nižší 168 cm vysoký krídelník nastúpil za AS počas roka v 33 stretnutiach Fortuna ligy a dal v nich trinásť gólov, v Európskej lige odohral štyri duely a presadil sa trikrát.

 

Udalosťou väčšieho rozmeru však bol 100. štart jeho spoluhráča v bránke Nigérie Vincenta Enyeamu. V minulosti sa to podarilo len trom africkým gólmanom. Sú nimi Egypťania Essam El-Hadary, Nader El-Sayed a Ahmed Shobair.
 

"Som sklamaný, že sme prehrali práve dnes. Bol to prípravný zápas. Mali sme veľa nových hráčov a pred ním sme absolvovali iba jeden tréning. Mená niektorých hráčov, s ktorými som hral, som predtým nepoznal. Preto som na nich niekedy kričal iba jednoducho ´hej´," vyhlásil pre portál pulse.ng Vincent Enyeama.

 

Okrem gólmana francúzskeho Olympique Lille Enyeamu mal Moses česť nastúpil po boku iných známych hráčov - stopéra patriaceho do organizácie FC Chelsea Kennetha Omerua, záložníka Lazia Rím Ogenyiho Onaziho či známeho útočníka CSKA Moskva Ahmeda Musu. V predmetnom dueli nehrali jeho známejší krajania John Obi Mikel či Victor Moses.

 

V budúcnosti môže nastať zaujímavá situácia, že Nigéria bude mať vo svojich radoch trio "Mojžišov". Moses a Musa totiž v preklade predstavujú známu postavu z Biblie, Moses v anglickej verzii a Musa v arabskom jazyku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies