Debatu Clintonovej a Trumpa sledovalo rekordných 84 miliónov divákov

NETKY.SK • 28 September 2016, 10:02 • 2 min
Debatu Clintonovej a Trumpa sledovalo rekordných 84 miliónov divákov

NEW YORK - Prvá prezidentská debata medzi demokratickou kandidátkou Hillary Clintonovou a jej republikánskym súperom Donaldom Trumpom pritiahla v pondelok večer 84 miliónov amerických televíznych divákov - to je pri udalosti tohto druhu rekord a navyše, takéto počty ľudí pred televíznymi obrazovkami sú v ére digitálneho streamovania a sociálnych médií zriedkavé. Napísala to dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Počet televíznych divákov pondelňajšej prezidentskej debaty prekonal rekord 80,6 milióna z roku 1980, ktorý dosiahla prezidentská diskusia Jimmyho Cartera s Ronaldom Reaganom, keď mali diváci na výber oveľa menej možností zábavy. Sledovanosť diskusie v televízii však v pondelok nedosiahla 100 miliónov divákov, ako predpovedali niektorí analytici.

 

Údaj odhadovanej sledovanosti od spoločnosti na prieskum trhu Nielsen zahŕňa aj ľudí, ktorí debatu dvoch prezidentských kandidátov pozerali na 13 amerických káblových a iných televíznych staniciach, ako aj v americkej verejnoprávnej televízii PBS.

 

Údaj o sledovanosti v televízii nezahŕňa milióny ľudí, ktorí si diskusiu pozreli na internete prostredníctvom Twitteru, Facebooku a ďalších sociálnych médií a ani veľké skupiny ľudí v baroch či reštauráciách.

 

Web YouTube americkej holdingovej spoločnosti Alphabet Inc. hlásil takmer dva milióny divákov, ktorí sledovali naživo debatu na tejto platforme.

 

Každoročné finále ligy amerického futbalu, čiže Super Bowl, pritiahne vyše 100 miliónov divákov, vďaka čomu je najväčšou televíznou udalosťou v USA.

 

Pondelková debata bola prvou z troch naplánovaných diskusií Clintonovej a Trumpa pred prezidentskými voľbami 8. novembra. Ďalšie dve debaty sa majú konať 9. a 19. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona