Debata republikánskych kandidátov na webe CNN mala veľké publikum: Útočili na Trumpa

NETKY.SK • 17 September 2015, 09:23 • 2 min
Debata republikánskych kandidátov na webe CNN mala veľké publikum: Útočili na Trumpa

WASHINGTON - Druhá televízna debata republikánskych kandidátov na prezidenta USA mala na americké primárky rekordnú sledovanosť na internete, v jednu chvíľu - asi 90 minút od začiatku - ju v stredu večer naraz sledovalo 920.000 divákov, informovala televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Celkove mala trojhodinová debata "zďaleka najväčšie publikum, aké kedy sledovalo debatu v primárkach na internete," citovala stanicu CNN agentúra Reuters.

 

Pre porovnanie - tohtoročné finále ligy amerického futbalu, čiže Super Bowl, sledovalo naraz v jednu chvíľu až 1,3 milióna divákov.

 

Prvý nominačný súboj prezidentských kandidátov Republikánskej strany sa uskutoční o štyri mesiace, prezidentské voľby v USA budú v novembri 2016.

 

Bojovný štýl prejavu miliardára Donalda Trumpa výrazne zvýšil záujem Američanov o republikánske primárky. CNN si za 30-sekundový reklamný šot vysielaný v televízii počas prenosu republikánskej debaty účtovala do 200.000 dolárov, uviedol Reuters.

 

Mediálni analytici predpovedali, že CNN bude mať s touto republikánskou debatou vôbec najväčšie televízne publikum, ktoré by pri debate viceprezidenta Ala Gorea s podnikateľom Rossom Perotom o Severoamerickej dohode o voľnom obchode (NAFTA) mohlo dokonca prekonať 16,8 milióna divákov.

 

Prvá televízna debata republikánskych kandidátov na prezidenta, ktorú vysielala v auguste televízna stanica Fox News, pritiahla k obrazovkám 24 miliónov divákov. To bol rekord pre debatu v prezidentských primárkach a vôbec najvyšší počet divákov pre nešportový prenos v dejinách káblovej televízie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona