Debata republikánov mala väčšiu sledovanosť v USA ako volebná noc 2012

NETKY.SK • 8 August 2015, 07:08 • 2 min
Debata republikánov mala väčšiu sledovanosť v USA ako volebná noc 2012

WASHINGTON - Televíznu debatu republikánskych kandidátov na budúcoročné prezidentské voľby v USA, ktorú vysielala televízia Fox News, sledovalo vo štvrtok 24 miliónov divákov, čo je viac ako dvojnásobok predchádzajúceho rekordu, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Údaje zo sociálnych médií naznačujú, že divákov k obrazovkám pritiahol realitný magnát Donald Trump. Sledovanosť diskusie 10 republikánskych kandidátov na prezidenta bola vôbec najvyššia u nešportového programu v dejinách káblovej televízie, informovala televízia.

 

Republikáni sa zväčša tešia pozornosti venovanej ich kandidátom, pretože chcú zabrániť, aby sa do Bieleho domu v novembri 2016 dostal po tretí raz po sebe demokrat. Štvrtkovej diskusii však dominoval kontroverzný Trump, ktorý vo vysielaní odmietol vylúčiť, že bude kandidovať ako nezávislý, ak nezíska republikánsku nomináciu a čertil sa, keď bol obvinený, že sa urážlivo vyjadruje o ženách.


Sledovanosť vysoko prekonala očakávania mediálnych expertov. Televízia Fox News mala doteraz vôbec najväčšiu sledovanosť 11,8 milióna divákov, a to vo volebnú noc v prezidentských voľbách v novembri 2012.


Meno Trumpa bolo počas televíznej debaty najčastejšie zmieňované spomínané na Twitteri, na Facebooku aj najhľadanejšie na Googli. Menej jasné je, ako uspel v samotnej debate. Ihneď po nej účastníci reprezentatívnej skupiny, ktorí ho predtým vehementne podporovali, naznačili, že naňho zmenili názor. Kritizovali jeho neochotu podporiť prípadne iného republikánskeho kandidáta,


V minulosti bola najsledovanejšia debata v prezidentských primárkach v roku 2008, na ktorej sa zúčastnili demokrati Hillary Clintonová a Barack Obama.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona