Debakel Zenitu v Ruskom pohári, Maka striedal brankár

NETKY.SK • 28 Október 2016, 09:51 • 2 min
Debakel Zenitu v Ruskom pohári, Maka striedal brankár

KASPIJSK - Futbalisti ruského klubu Zenit Petrohrad neobhája minulosezónne prvenstvo v národnom pohári. Vo štvrtkovom osemfinálovom stretnutí prekvapujúco podľahli na pôde Anži Machačkala jednoznačne 0:4.

slovakia

left justify in out

Hostia nezvládli duel ani v súvislosti s disciplínou. Dostali dve červené karty a zápas dohrali len deviati. Slovenský reprezentant v drese Zenitu Róbert Mak hral do 59. minúty. Nahradil ho brankár Jurij Lodygin, ktorý musel medzi tri žrde namiesto vylúčeného Michaila Keržakova. "Sme frustrovaní, že sme vypadli z Ruského pohára. Ospravedlňujeme sa našim fanúšikom za tento zápas. Teraz zmobilizujeme všetky sily na Európsku ligu a domácu najvyššiu súťaž," napísal na twitteri belgický stredopoliar Axel Witsel.


"Očakávali sme náročný duel. Súper sa napokon lepšie prispôsobil ťažkému terénu. Nám sa nedarilo kontrolovať loptu a tým ani hru. Po prvom inkasovanom góle sme vrhli všetky sily do útoku, ale potom prišla červená karta pre Keržakova a vzápätí sme dostali druhý gól. Samozrejme, hrať s desiatimi mužmi bolo pre nás za takého stavu ešte ťažšie. Snažili sme sa, ale, bohužiaľ, utrpeli sme prvú prehru v sezóne," vyhlásil pre oficiálny klubový web Brazílčan Giuliano, ktorý tesne pred koncom stretnutia nasledoval gólmana Keržakova a aj on zamieril predčasne pod sprchy. Spoločnosť mu robil aj domáci obranca Ali Gadžibekov. "Stratil som hlavu. Prehrávali sme 0:4 a hráč Anži nás ponižoval. Správal sa neúctivo. Začal stvárať rôzne kúsky a žongloval s loptou. Keď naše mužstvo vyhráva 4:0 alebo 5:0, nikdy sa k súperovi takto nesprávame. Oni to však urobili. Nahnevalo ma to, strčil som do protihráča a vznikla potýčka. Je mi ľúto, čo sa stalo a týmto sa chcem ospravedlniť aj môjmu súperovi. Sľubujem, že sa to nebude opakovať," dodal 26-ročný stredopoliar, ktorý figuruje v brazílskej nominácii na kvalifikačné stretnutie o postup na MS 2018 proti Argentíne (11. novembra v Belo Horizonte).


"Anži zvíťazilo zaslúžene. Domáci si lepšie zvykli na náročné podmienky, boli viac agresívni a ambicióznejší. Výsledok je spravodlivý. Zo začiatku sme boli lepší. Potom sa však prestalo dariť Makovi a Šatovovi a začali sme strácať výhodu v krídelných priestoroch. Musíme nutne zanalyzovať, čo sa s nami stalo. Rezultát je hanebný - pre mňa aj hráčov," skonštatoval kormidelník petrohradského tímu Mircea Lucescu.

 


Výsledky štvrtkových stretnutí osemfinále Ruského pohára vo futbale (hralo sa na jeden zápas): 
Anži Machačkala - Zenit Petrohrad 4:0 - Róbert Mak (Zenit) hral do 59. min. 
Krídla Sovietov Samara - Lokomotiv Moskva 1:3 
FK Krasnodar - Orenburg 3:2 po predĺžení 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies