Debakel so Španielmi spôsobil v nemeckom futbale nervozitu. Nahradí Löwa Klopp z Liverpoolu?

NETKY.SK • 23 November 2020, 14:41 • 2 min
Debakel so Španielmi spôsobil v nemeckom futbale nervozitu. Nahradí Löwa Klopp z Liverpoolu?

Nemecká futbalová reprezentácia, ktorá ostatné roky zaznamenáva úspechy, je momentálne po prehre so Špenielmi nie v dobrom rozpoložení.

slovakia

left justify in out

FRANKFURT 23. novembra (SITA, AP) – A tréner Joachim Löw sa vyjadril, že on za túto prehru nebude niesť zodpovednosť, odstúpiť odmieta. No každopádne sa dostáva pod veľký tlak. A od Nemeckého futbalového zväzu (DFB) dostal domácu úlohu.

 

 

Má spracovať analýzu zlyhania v zápase Ligy národov, ktorú utrpeli jeho zverenci v Španielsku. Takto vysoko prehrať, až 0:6, to je stav, nad ktorým nepremýšľali ani pesimisti. Od roku 1931 je to najvyššia nemecká prehra. Dokonca sa im tak stratila šanca zápasiť o triumf na záverečnom turnaji Ligy národov.
 

V Seville už Löw povedal, že neodstúp z postu, na ktorom je už 14 rokov. Tie priniesli veľa úspechov. Zlato aj bronz na majstrovstvách sveta, pridal aj striebornú a dve bronzové medaily na majstrovstvách Európy.

 

Zástupcovia zväzu prezradili, že 4. decembra bude výkonný výbor analyzovať vývoj národného tímu za obdobie ostatných dvoch rokov, keď boli napr. neúspešní na MS v Rusku 2018 a neúspech v Lige národov. V súvislosti s budúcim možným kormidelníkom Nemecka sa hovorí najviac o trénerovi FC Liverpool Jurgenovi Kloppovi. Ten sa nechal počuť, že má prácu.

 

 

"Všetko dôkladne rozoberieme a vyhodnotíme. Trénerovi národného mužstva zároveň dávame dostatok času na to, aby mohol spracovať analýzu súčasného stavu a pomenovať problémy. Očakávame najmä zásadný postoj k prehre v Španielsku," prezradili predstavitelia DFB.
 

Na ME 2021 sa nemecká futbalová reprezentácia stretne v skupine F s majstrami sveta i Európy. Okrem Francúzska a Portugalska si zmerajú sily aj s našimi južnými susedmi, Maďarmi. Pôjde o jednu z najťažších skupín, mnohí ju už teraz nazývajú „skupina smrti“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona