Deadpool bude pre krvavé scény a vulgarizmy neprístupný britskej mládeži do 15 rokov

NETKY.SK • 1 Február 2016, 15:19 • 2 min
Deadpool bude pre krvavé scény a vulgarizmy neprístupný britskej mládeži do 15 rokov

LONDÝN - Akčná snímka Deadpool (2016) v hlavnej úlohe s kanadským hercom Ryanom Reynoldsom bude neprístupná britskej mládeži do 15 rokov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z rozhodnutia mimovládnej organizácie The British Board of Film Classification (BBFC), ktorá sa zaoberá klasifikáciou a cenzúrou filmov vo Veľkej Británii. Dôvodom sú násilné krvavé scény, nevhodný jazykový prejav obsahujúci vulgarizmy a narážky na sex.


Opatrenia proti snímke pod taktovkou filmára Tima Millera prijala aj Americká filmová asociácia (MPAA - Motion Picture Association of America). Osoby do 17 rokov sa budú môcť zúčastniť na premietaní len v sprievode rodiča alebo dospelej osoby. Ako pritom pre magazín The Hollywood Reporter uviedol zdroj blízky spoločnosti China Film Group, v Číne si očakávanú novinku v kinách nepozrú vôbec. Spoločnosti 20th Century Fox a Marvel sa k tomu zatiaľ nevyjadrili.


Trailer zverejnený koncom minulého roka vznikol napriek tomu vo dvoch verziách, pričom jedna obsahovala viac akčných scén a vulgarizmy. V prípade celého filmu však vystrihnutie nevhodných záberov neprichádza do úvahy, keďže by to narušilo jeho dejovú líniu.


Film Deadpool prinesie príbeh o Wadeovi Wilsonovi, žoldnierovi, ktorý sa umierajúc na rakovinu zapojil do vládneho experimentu Weapon X. Ten z neho spravil nezničiteľného antihrdinu Deadpoola. V snímke zo sveta X-Menov, ktorá sa má dostať do slovenských kín 11. februára, sa okrem spomínaného Ryana Reynoldsa predstavia aj Morena Baccarin, Gina Carano či T.J. Miller.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona