De Rossi oslávil svoj 500. štart za AS Rím gólom

NETKY.SK • 18 Október 2015, 11:46 • 2 min
De Rossi oslávil svoj 500. štart za AS Rím gólom

RÍM - Tridsaťdvaročný taliansky defenzívny stredopoliar Daniele De Rossi v sobotu absolvoval svoj jubilejný 500. štart v drese AS Rím, oslávil ho gólom.

slovakia

left justify in out

Rodák z "večného mesta" zvýšil v 59. min domáceho stretnutia s Empoli v 8. kole Serie A na 2:0. Mužstvo z metropoly napokon triumfovalo 3:1 a figuruje na druhej priečke v tabuľke o bod za Fiorentinou, ktorá však má zápas k dobru rovnako ako tretí Inter Miláno aj štvrté Lazio Rím.

"Nepopierateľne to pre mňa bol úžasný večer. Každý je taký, keď sa zvíťazí. Ak k tomu prirátam ten gól, pričom som pomerne sviatočný strelec, spokojnosť sa zákonite umocňuje," povedal De Rossi, ktorý za "vlčicu" debutoval 10. októbra 2001 v Lige majstrov proti Anderlechtu Brusel a v najvyššej dlhodobej súťaži na Apeninskom polostrove si odkrútil premiéru 25. januára 2003 v dueli s Comom. V základe v Serie A prvý raz bol 10. mája 2003 proti FC Turín a hneď strelil gól.

AS skončil v ostatných dvoch sezónach na druhej priečke v lige a netají ambíciu konečne sa dostať na tú najvyššiu. "Je pravda, že sme veľmi motivovaní, musíme to však podporiť primeranými výsledkami. Titul je mojím snom a nastal čas dočkať sa jeho splnenia," vyhlásil majster sveta z roku 2006 De Rossi, ktorý v sobotu skóroval hlavou po rohovom kope Miralema Pjaniča. Rimania sa v utorok predstavia v LM na pôde nemeckého Bayeru Leverkusen.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona