De Jongh bude mať po odchode Tiňkova možno vlastný tím

NETKY.SK • 15 December 2015, 15:22 • 2 min
De Jongh bude mať po odchode Tiňkova možno vlastný tím

BRATISLAVA - Šéf športových riaditeľov cyklistického tímu Tinkoff Steven de Jongh prezradil pre denník De Telegraaf, že by od sezóny 2017 mohol mať vlastné družstvo.

slovakia

left justify in out

Holanďan zareagoval na slová svojho súčasného šéfa Olega Tiňkova, ktorý sa chystá po budúcom roku odísť z cyklistiky a predať zoskupenie spolu so štvoricou Slovákov - majstrom sveta Petrom Saganom, jeho bratom Jurajom, Michaelom Kolářom a Jurajom Baškom.


Štyridsaťdvaročný De Jongh prišiel do ruského tímu v roku 2013 zo Sky a úzko spolupracuje s Albertom Contadorom, pre ktorého by mala byť budúca sezóna poslednou. "Nie je to úplné prekvapenie, že tím by mohol prestať existovať. Ja veľmi nie som znepokojený ohľadom svojej budúcnosti. Môj kontrakt vyprší koncom sezóny 2016 ako väčšine v tíme," povedal De Jongh.


Titulný sponzor tímu, Tinkoff Bank, dosiahol podľa Tiňkova svoje ciele v cyklistike a už nechce do nej investovať - z obchodných aj osobných dôvodov. "Nikoho nezaujíma budúcnosť cyklistiky, tak preč by mala mňa? Kašlem na nich na všetkých. V UCI sú samí hlupáci. Od januára 2017 odchádzam z cyklistiky.

Nasadnem do svojho lietadla, odletím domov, budem sa venovať svojmu podnikaniu a žiť svoj život. Každý, kto v cyklistike zostáva, je odsúdený na živorenie v stoke," vyhlásil Tiňkov. Informoval server cyclingnews.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona