De Bruyneho pauza sa natiahne na 10 týždňov

NETKY.SK • 29 Január 2016, 08:54 • 2 min
De Bruyneho pauza sa natiahne na 10 týždňov

MANCHESTER - Belgický futbalový stredopoliar Kevin De Bruyne bude pre zranenie členka a kolena chýbať trénerovi Manchestru City Manuelovi Pellegrinimu desať týždňov. Pôvodné správy hovorili o šiestich. Dvadsaťštyriročný ofenzívny hráč si privodil zranenie v úplnom závere odvetného semifinálového duelu anglického Ligového pohára proti Evertonu.

slovakia

left justify in out

Belgičan v 70. minúte ako striedajúci hráč strelil víťazný gól na 2:1, ale v poslednej minúte riadneho hracieho času sa po súboji s obrancom Ramirom Funesom Morim sklátil na trávnik a pri páde sa zranil tak nešťastne, že plochu opustil na nosidlách so zabandážovaným kolenom pravej nohy.

 

"Práve som sa vrátil od špecialistu. Bez futbalu budem asi desať týždňov," hlásil De Bruyne na svojom twitterovom konte. "Je z toho trochu smutný, pretože má natrhnutý väz kolena. Nechýba mu však odhodlanie pracovať na návrate," doplnil pre Sky hráčov agent Patrick de Koster, ktorý najskôr vypustil do sveta správu o šiestich týždňoch.

 

De Bruyne je predsezónnou akvizíciou Manchestru City, v auguste ho klub získal za údajných 55 miliónov libier od Wolfsburgu. Jeho spoluhráči dotiahli zápas s Evertonom do víťazného konca. Vďaka rezultátu 3:1 zmazali deficit 1:2 z prvého vzájomného stretnutia a 28. februára si zahrajú vo finále Capital One Cup-u na londýnskom štadióne Wembley proti FC Liverpool. Druhý najlepší strelec klubu v tejto sezóne v ňom s určitosťou nenastúpi, celkovo by mal vynechať 13 ligových či pohárových súbojov vrátane osemfinálového dvojzápasu Ligy majstrov s Dynamom Kyjev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies