De Bruyne spasil Manchester City, Pellegrini: Na to sme ho kupovali

NETKY.SK • 22 Október 2015, 12:21 • 2 min
De Bruyne spasil Manchester City, Pellegrini: Na to sme ho kupovali

BRATISLAVA - Anglický futbalový klub Manchester City zvládol stredajší dôležitý súboj D-skupiny Ligy majstrov 2015/2016, keď vďaka gólu belgického útočníka Kevina De Bruyneho v nadstavenom čase získal do tabuľky tri body po triumfe 2:1 nad FC Sevilla.

slovakia

left justify in out

De Bruyne si spracoval prihrávku Yayu Tourého a nezadržateľnou strelou k vzdialenejšej žrdi skóroval. V deviatom zápase v drese City od jeho príchodu z VfL Wolfsburg za 55 miliónov libier zaznamenal piaty gól. "Kupovali sme Kevina pre jeho schopnosť strieľať góly. Okrem toho je veľmi kreatívnym hráčom a svojou prítomnosťou na ihrisku dáva ofenzíve nášho mužstva nový rozmer," rozplýval sa kouč "Citizens" Manuel Pellegrini.

 

Jeho tím vstúpil do bojov v D-skupine domácou prehrou 1:2 s Juventusom Turín, no v ďalšom kole zvíťazil na pôde Borussie Mönchengladbach (2:1) a po čerstvom triumfe nad úradujúcim víťazom Európskej ligy má na konte už 6 bodov, vďaka ktorým sa usadil na druhej priečke tabuľky za sedembodovým Juventusom. Tretia Sevilla získala tri body, na chvoste tabuľky je s jedným bodom Mönchengladbach. Kormidelníka anglického tímu potešil najmä kolektívny výkon. "Chlapci ukázali charakter a koncentráciu. V zápasoch Ligy majstrov rozhodujú detaily, ktoré sme v minulých sezónach nie najlepšie zvládali," dodal Pellegrini.

 

Hostia mali v poli územnú prevahu vyjadrenú 58-percentným držaním lopty, okrem toho zahrávali dvanásť rohových kopov, ale na zisk čo i len bodu im to na Etihad Stadium nestačilo. Hostia v priebehu prvého polčasu prebrali herné opraty do svojich rúk a po polhodine sa ujali vedenia. Vitolo poslal z pravej strany šestnástky do jej vnútra prízemnú prihrávku Konopľankovi a ten nemal problém skórovať. Už po piatich minútach sa však začínalo opäť "od nuly", keď si po Bonyho zakončení zrazil loptu do vlastnej brány Rami. V napínavom druhom polčase prišlo rozhodnutie v 91. minúte, keď sa presadil Kevin De Bruyne a rozhodol o troch bodoch pre City.

 

"Nezaslúžili sme si prehrať, tobôž takýmto krutým spôsobom po tom, ako sme inkasovali v záverečných minútach zápasu. Mužstvu nemám čo vyčítať, bojovalo a vytvorilo si dostatok šancí. Situácia v skupine nie je ružová, ale ani zďaleka nie stratená. Máme na konte síce len tri body, ale verím, že City na domácom ihrisku oplatíme prehru a zamotáme boj o postup," vyhlásil tréner Sevilly Unai Emery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies