DDS AXA za polrok so ziskom 236 tis. eur

NETKY.SK • 1 September 2013, 11:34 • 2 min
DDS AXA za polrok so ziskom 236 tis. eur

BRATISLAVA - V porovnaní s prvým polrokom vlaňajška ide o pokles zisku o 286 tis. eur.

slovakia

left justify in out

Doplnková dôchodková spoločnosť (DDS) AXA dosiahla za prvý polrok tohto roka čistý zisk 236 tis. eur. V porovnaní s prvým polrokom vlaňajška ide o pokles zisku o 286 tis. eur. Celkové výnosy spoločnosti za január až jún tohto roka predstavovali 2,3 mil. eur a celkové náklady takmer 1,98 mil. eur. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila spoločnosť.
Výnosy spoločnosť dosiahla v prvom polroku tohto roka prevažne vo forme poplatkov od klientov, ktoré tvorili 2,3 mil. eur. Celkové náklady penzijnej firmy pozostávali najmä z ostatných nákladov vo výške 1,49 mil. eur, z personálnych nákladov v sume 157 tis. eur a z nákladov na odplaty a provízie na úrovni 328 tis. eur. 

Aktíva správcu penzijných úspor vo výške 10,16 mil. eur tvoril ku koncu júna výlučne obežný majetok. Základné imanie firmy predstavovalo 3,62 mil. eur, základný rezervný fond dosahoval 375 tis. eur. Záväzky spoločnosť vykázala vo výške 1,14 mil. eur. 
DDS AXA vznikla transformáciou doplnkovej dôchodkovej poisťovne Credit Suisse Life & Pensions vo februári 2006. Jediným akcionárom spoločnosti je AXA Leben AG. S hodnotou majetku v spravovaných doplnkových dôchodkových fondoch v sume takmer 165,8 mil. eur je najmenšou doplnkovou dôchodkovou spoločnosťou na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona