Dcéru princeznej Madeleine pokrstili v kostole kráľovského paláca

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 07:32 • 2 min
Dcéru princeznej Madeleine pokrstili v kostole kráľovského paláca

ŠTOKHOLM - Švédska princezná Madeleine a newyorský bankár Christopher O'Neill dnes v hlavnom meste Štokholm pokrstili svoju dcérku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Malá princezná Leonore Lilian Maria bude známa ako vojvodkyňa z Gotlandu - titul odkazuje na najväčší švédsky ostrov. Je druhým vnúčaťom kráľa Karola XVI. Gustáva. Narodila sa 20. februára v New Yorku.
      

Na kráľovskom krste sa zúčastnilo približne 150 hostí - väčšinou rodinní príslušníci a priatelia. Ceremónia sa konala v kostole paláca Drottingholm na okraji Štokholmu, presne rok po svadbe princeznej Madeleine a O'Neilla.
      

Leonore je v nástupníctve na švédsky trón piata, jej matka štvrtá. Švédsko je konštitučná monarchia, kde majú členovia kráľovskej rodiny najmä reprezentatívne povinnosti. Kráľ je hlavou krajiny, ale jeho moc je veľmi obmedzená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies