Dcéru princa Harryho a Meghan, princeznú Lilibet, pokrstili v USA

NETKY.SK • 9 Marec 2023, 12:00 • 2 min
Dcéru princa Harryho a Meghan, princeznú Lilibet, pokrstili v USA

Londýn - Dcéra vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, Lilibet, bola pokrstená, pričom sa po prvýkrát oficiálne použil jej kráľovský titul "princezná".

slovakia

left justify in out

Princeznú vo veku 21 mesiacov pokrstili minulý týždeň počas súkromného obradu v dome Harryho a Meghan v kalifornskom meste Montecito, informoval v stredu denník The Guardian.
"Môžem potvrdiť, že princezná Lilibet Diana bola pokrstená v piatok 3. marca losangeleským arcibiskupom, reverendom Johnom Taylorom," uviedol hovorca páru.
Oznámenie je prvým potvrdením, že princ Harry a jeho manželka Meghan majú v úmysle používať pre svojho syna Archieho a dcéru Lilibet kráľovské tituly princ a princezná.
Pozvanie na krst dostali aj britský kráľ Karol III., kráľovná manželka Kamila, princ a princezná z Walesu, ale nezúčastnili sa na ňom, uvádza magazín People. Na piatkovom obrade bolo 20 až 30 hostí vrátane Meghaninej matky Dorie Raglandovej, Lilibetinho krstného otca Tylera Perryho a nemenovanej krstnej matky. Obe deti sa po vlaňajšom nástupe ich starého otca na trón automaticky stali princom a princeznou podľa nariadenia britského kráľa Juraja V. z roku 1917. Tituly sa budú používať v oficiálnom prostredí, ale nie v každodennej konverzácii páru. Až do dnešného dňa však boli na webovej stránke kráľovskej rodiny uvádzaní ako pán Archie Mountbatten-Windsor a slečna Lilibet Mountbatten-Windsorová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona