Dcérka princeznej Victorie sa volá Estelle

NETKY.SK • 24 Február 2012, 12:26 • 2 min
Dcérka princeznej Victorie sa volá Estelle

Dcérka princeznej Victorie sa volá Estelle - Politika Novorodená dcérka švédskej korunnej princeznej Victorie (34) a jej manžela princa Daniela (38), ich prvé dieťa, sa volá Estelle Silvia Ewa Mary. V Štokholme to dnes osobne oznámil kráľ Karol XVI.

slovakia

left justify in out

img

Novorodená dcérka švédskej korunnej princeznej Victorie (34) a jej manžela princa Daniela (38), ich prvé dieťa, sa volá Estelle Silvia Ewa Mary. V Štokholme to dnes osobne oznámil kráľ Karol XVI. Gustáv. Estelle je jeho prvé vnúča a kráľ povedal, že dostane titul vojvodkyňa Östergötlandu, čo je provincia na juhovýchode Švédska.
      Šťastní rodičia s novorodenou dcérkou opustili vo štvrtok popoludní nemocnicu a vrátili sa do paláca Haga na predmestí Štokholmu, kde bývajú. Palác je v blízkosti nemocnice.
      Malá princezná prišla na svet vo štvrtok ráno o 4.26 h, vážila pri pôrode 3,28 kilogramu a merala 51 centimetrov. Po svojej matke je druhá v nástupníctve na trón. Švédsko tak pravdepodobne bude mať v budúcnosti kráľovnú Estelle.
      Švédsko kráľovstvo bude mať éru kráľovien, reagoval na správu o jej narodení premiér Fredrik Reinfeldt. 
      Švédsko totiž v roku 1980, tri roky po narodení Victorie, zmenilo ústavu, aby umožnilo zdediť trón najstaršiemu potomkovi panovníka bez ohľadu na pohlavie. Dovtedy boli ženy z nástupníctva na trón vylúčené.

Zdroj: TASR/DPA, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies