Dcérka princeznej Madeleine dostala meno Leonore Lilian Maria

NETKY.SK • 26 Február 2014, 17:43 • 2 min
Dcérka princeznej Madeleine dostala meno Leonore Lilian Maria

ŠTOKHOLM - Titul vojvodkyňa z Gotlandu a meno Leonore Lilian Maria dostala nová členka švédskej kráľovskej dynastie, dcérka princeznej Madeleine, mladšej sestry nástupkyne trónu princeznej Victorie.

slovakia

left justify in out

V Štokholme o tom dnes v súlade s tradíciou informoval kráľ Karol XVI. Gustáv najskôr vládu škandinávskej krajiny, aby o tom následne kráľovský dvor poskytol informáciu aj širokej verejnosti.
      

Dievčatko, ktoré je v poradí piatym nástupcom na švédsky trón, prišlo na svet vo štvrtok 20. februára v New Yorku. Pri pôrode v presbyteriánskom zdravotníckom centre Weilla a Cornella nechýbal ani otec dieťaťa, manžel princeznej Madeleine, newyorský bankár Christopher O'Neill, ktorý má dvojaké americko-britské občianstvo.
      

Manželia žijú v New Yorku, kde Madeleine pracuje pre neziskovú Svetovú detskú nadáciu, ktorú založila jej matka, kráľovná Silvia.
      

Malá Leonore Lilian Maria je druhým vnúčaťom švédskeho panovníckeho páru.
      

Korunná princezná Victoria má dcérku Estelle, ktorá v nedeľu 23. februára oslávila druhé narodeniny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona