Dcére poľského premiéra sa vyhrážajú smrťou za Smolensk

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 15:39 • 2 min
Dcére poľského premiéra sa vyhrážajú smrťou za Smolensk

VARŠAVA - Poľský premiér Donald Tusk v utorok oznámil zvýšenie úrovne ochrany pre jeho dcéru, ktorá čelí hrozbám fyzickej likvidácie. Podľa slov dlhoročného predsedu poľskej vlády sú tie hrozby vážne.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii citoval niektoré z nich. Objavujú sa v nich vyhrážky pomsty za údajnú vraždu ľudí, ktorí prišli o život pri nehode vládneho špeciálu v ruskom Smolensku, v ktorom zahynuli desiatky vplyvných Poliakov ako aj prezident Lech Kaczynski. Tusk takto reagovať na kritiku, že jeho rodina, najmä 27-ročná dcéra Katarzyna, majú nadmernú úroveň vládnej ochrany. Podľa Tuska sa však v uplynulých dvoch mesiacoch vyhrážali jeho rodine smrťou.

 

Udalosti spred štyroch rokov stále polarizujú poľskú spoločnosť. Nespokojnosť s vyšetrovaním dlhodobo vyjadruje najmä opozičná strana brata zosnulého prezidenta Jaroslava Kaczynského Právo a spravodlivosť, podľa ktorého nesie premiér zodpovednosť na tragické udalosti v Smolensku. Vyšetrovanie však preukázalo, že haváriu lietadla spôsobila chyba pilota v kombinácii so zlým počasím a zlým stavom letiska v Smolensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies