Dcéra zosnulej sudkyne žiada obnovenie stíhania voči bývalej šéfke súdu

NETKY.SK • 23 November 2010, 11:45 • 2 min
Dcéra zosnulej sudkyne žiada obnovenie stíhania voči bývalej šéfke súdu

Dcéra zosnulej sudkyne žiada obnovenie stíhania voči bývalej šéfke súdu

slovakia

left justify in out

img

Dcéra zosnulej sudkyne Marty Laukovej podala na prokuratúru podnet na obnovenie trestného konania v prípade údajného ovplyvňovania bývalou predsedníčkou Okresného súdu Bratislava 1 Gabrielou Buľubášovou. TASR o tom informovala hovorkyňa sudcovskej iniciatívy Za otvorenú justíciu Katarína Javorčíková.
      Buľubášová sa vraj snažila Laukovú - rovnako z Okresného súdu Bratislava 1 ovplyvniť pri rozhodovaní o väzbe obvineného muža. Po asistentke jej mala poslať lístok, na ktorom bolo napísané "XY prepustiť! Ak sa dá!""". Lauková podala podnet na prokuratúru, na čo Buľubášovú odvolali z funkcie predsedníčky súdu.
      "Sudkyňa Marta Lauková v septembri tohto roku zomrela a nemôže vo veci priamo svedčiť, avšak jej najbližší rodinní príbuzní a viacerí sudcovia majú o tomto skutku informácie. Boli prekvapení zastavením trestného konania a rozhodli sa vo veci svedčiť. Dcéra sudkyne podala na prokuratúru podnet na obnovenie trestného konania," povedala Javorčíková.
      Podľa nej je verejne známe, že Lauková obvinenú osobu z väzby neprepustila a následne bola predsedníčkou súdu preložená z rozhodovania trestnej agendy na občianskoprávnu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies