Dcéra týrala matku, ktorá sa jej starala o dieťa

NETKY.SK • 12 Júl 2018, 14:38 • 2 min
Dcéra týrala matku, ktorá sa jej starala o dieťa

BRATISLAVA - Policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby 28-ročnú ženu zo Sliača. Ako ďalej agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, od mája 2017 do súčasnosti totiž týrala svoju 67-ročnú matku.

slovakia

left justify in out

"Spôsobovala jej psychické a fyzické utrpenie v byte v ktorom spoločne prechodne vo Zvolene bývali. Opakovane jej vykrúcala ruky, kopala ju a bila do rôznych častí tela, nadávala jej, pýtala od nej peniaze a jedlo, ktoré poškodená v obave pred ňou ukrývala," povedala hovorkyňa. Naposledy v sobotu po tom, ako jej poškodená odmietla dať peniaze, ju podľa polície kuchynským nožom porezala na prste.

 

"Po jej zadržaní a vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvinenú umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jej vzatie do väzby. Na základe príkazu sudcu už bola obvinená vzatá do väzby a za tento zločin, v prípade preukázania viny, môže byť potrestaná odňatím slobody na 7 až 15 rokov," uviedla Faltániová. Obvinenú podľa nej stíha polícia aj za zanedbanie povinnej výživy, pretože si úmyselne neplnila svoju zákonnú povinnosť prispievať na výživu svojej ročnej dcérke, ktorú má dočasne zverenú do starostlivosti jej matka, ktorej sa "odvďačila" tým, že ju týrala.

Za prvý polrok 2018 polícia v Banskobystrickom kraji eviduje 49 trestných činov, pro ktorých došlo k domácemu násiliu. Najviac prípadov eviduje práve v okrese Zvolen, konkrétne 15.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies