Dcéra Paula Walkera dostala odškodné od Rodasovej pozostalosti

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 11:55 • 2 min
Dcéra Paula Walkera dostala odškodné od Rodasovej pozostalosti

LOS ANGELES - Meadow Walker, dcéra zosnulého amerického herca Paula Walkera, ktorý zahynul s kamarátom Rogerom Rodasom pri autonehode 30. novembra 2013, dostala od Rodasovej pozostalosti odškodné 10,1 milióna amerických dolárov (v prepočte približne 8,9 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál TMZ. Ako uviedol právny zástupca Meadow Walker, Rodas bol čiastočne zodpovedný za nehodu, pretože šoféroval, hoci krátko pred tragédiou nevykonal nič nebezpečné, čo by spôsobilo, že nad automobilom Porsche Carrera GT stratil kontrolu. Odškodné bolo súčasťou mimosúdnej dohody. Obe strany k nej dospeli ešte v roku 2014, no informácia ostala doteraz nepovšimnutá.


Meadow Walker sa v súčasnosti súdi s automobilkou Porsche, ktorú viní z otcovej smrti. Automobilku zažalovali aj hercov otec a Rodasove deti. Žalobu, ktorú na spoločnosť podala vdova po Rogerovi Rodasovi, v stredu zamietol kalifornský súd.

 

Walker a Rodas sa v deň tragédie zúčastnili na charitatívnej akcii usporiadanej v priestoroch ich spoločného obchodu. Porsche Carrera GT malo podľa jedného zo svedkov problémy a zhasínal mu motor, tak sa 38-ročný Rodas rozhodol, že sa pôjde previezť a zistiť, čo s ním je. Zavolal aj 40-ročného Walkera, ktorý už bol na odchode, no súhlasil, že pôjde s ním. Pri návrate však približne 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Podľa výsledkov pitvy Rodas zomrel na následky početných zranení, ktoré utrpel pri náraze, zatiaľ čo Walker podľahol kombinácii poranení a popálenín. Vyšetrovanie ukázalo, že príčinou nehody bola vysoká rýchlosť, a nie mechanická porucha auta.


Paul William Walker IV. sa do povedomia divákov po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral v prvej časti filmovej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších piatich snímkach z rokov 2003, 2009, 2011, 2013 a 2015. Objavil sa aj vo filmoch ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010), Pawn Shop Chronicles (2013), Hours (2013) alebo Zakázaná zóna (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona