Dcéra nechodila do školy, rodičia pôjdu do väzenia

NETKY.SK • 10 September 2013, 17:49 • 2 min
Dcéra nechodila do školy, rodičia pôjdu do väzenia

BANSKÁ BYSTRICA – Na pol roka pôjdu do väzenia manželia Ingrid a Martin Pustajovci z Brezna za ohrozovanie mravnej výchovy maloletej dcéry Klaudie. Rozhodnutie prvostupňového súdu dnes potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici. Rodičia Klaudie svojím nezáujmom spôsobili, že školáčka vymeškala bezdôvodne viac ako 310 vyučovacích hodín.

slovakia

left justify in out

Pustajovci na Okresnom súde v Brezne priznali vinu v rozsahu obžaloby, ktorá tvrdila, že trestnú činnosť páchali po dlhší čas. I napriek tomu sa voči verdiktu odvolali, ale podrobnejšie to nezdôvodnili. A na odvolacom konaní sa ospravedlnili.

Odsúdení rodičia bývajú na sídlisku Mázorníkovo v Brezne. Narodilo sa im dvanásť detí, z nich najmladšie dvojčatá majú iba štyri mesiace. Dcéra Klaudia mala navštevovať Špeciálnu základnú školu na tej istej ulici, ako je ich bydlisko. Od apríla 2012 do konca februára 2013 však bezdôvodne vymeškala vyše tristo vyučovacích hodín. Rodičia tak spáchali prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, pretože osobe mladšej ako 18 rokov umožnili viesť záhaľčivý život a po dlhší čas ju vydali nebezpečenstvu spustnutia.

Obaja manželia boli už v minulosti za rovnakú trestnú činnosť trestaní. Okrem podmienečných trestov im súd uložil trest povinnej práce na 200 a 250 hodín. Podľa názoru Mestského úradu v Brezne sa Pustajovci stavajú k výchove detí laxne, nezvládajú ju a nevedia zabezpečiť ich povinnú školskú dochádzku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona