Dcéra kubánskeho prezidenta ocenila Obamovu podporu homosexuálnych sobášov

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 07:16 • 2 min
Dcéra kubánskeho prezidenta ocenila Obamovu podporu homosexuálnych sobášov

Dcéra kubánskeho prezidenta ocenila Obamovu podporu homosexuálnych sobášov - Politika Mariela Castrová, dcéra kubánskeho prezidenta Raúla Castra, ktorá je najznámejšou aktivistkou za práva homosexuálov na Kube, zablahoželala americkému prezidentovi Barack

slovakia

left justify in out

img

Mariela Castrová, dcéra kubánskeho prezidenta Raúla Castra, ktorá je najznámejšou aktivistkou za práva homosexuálov na Kube, zablahoželala americkému prezidentovi Barackovi Oabmovi k jeho rozhodnutiu podporiť sobáše homosexuálnych párov v USA.
      Päťdesiatročná uznávaná sexuologička Mariela Castrová je riaditeľkou kubánskeho Národného centra pre sexuálnu výchovu (CENESEX). Ide o štátom podporovanú organizáciu, ktorej cieľom je rozvoj zodpovednej a uspokojujúcej sexuálnej kultúry na Kube. Podieľala sa napríklad na zavedení bezplatného vykonávania chirurgickej zmeny pohlavia na Kube od roku 2008.
      Barack Obama v stredu prekonal dlho komentovanú váhavosť a priamo podporil práva homosexuálnych párov zosobášiť sa. Stal sa tak prvým americkým prezidentom, ktorý sa takto verejne vyjadril počas svojho pôsobenia v úrade.
      Castrová to vo štvrtok v Havane označila za prejav "ľudskosti" a "pochopenia". Vyjadrila nádej, že sa jeho slová pretavia do "vážnych politických a legislatívnych rozhodnutí".

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies